Nederlag i sidste testkamp

Mathias Backs fik hul på bylden med sin scoring til 2-1.

Den sidste testkamp mod Holstebro Boldklub fra Danmarksseriens pulje 4 endte med et nederlag på 3-2, efter 1-1 ved pausen. Kampen, som blev afviklet på græs, var præget af en masse dueller, og netop i denne disciplin var gæsterne en tak bedre end hjemmeholdet i lørdagens kamp.

Efter en stor chance til gæsterne i kampens indledende fase bragte Mikkel Rohde Varde foran 1-0 på et straffespark begået mod Lasse Holm. Kort før pausen fik gæsterne dog udlignet til 1-1, da en Holstebro spiller var først på bolden efter at Sune Nissen havde afværget i første omgang.

Med et par udskiftninger efter 10 minutters spil i 2. halvleg ændrede Varde formation fra 3:4:3 til 4:4:2, hvilket umiddelbart forekom spillerne bedre. Hjemmeholdet havde da også et pænt spillemæssigt overtag gennem 2. halvleg, og ganske logisk bragte holdet sig foran 2-1 med godt et kvarter tilbage af kampen.Efter glimrende opspil af Lasse Holm og Kenneth Kruse havde en helt fri Mathias Backs tæt på mål nemt ved at skubbe bolden over stregen.

Gæsterne svarede dog hurtigt igen, og på holdets to eneste chancer i 2. halvleg lykkedes det at ændre stillingen til 3-2 med 10 minutter igen af kampen.

Mod slutningen af kampen lagde Varde et hårdt pres på gæsternes mål, men tættere på end et skud på stolpen og et straffespark, som ikke blev dømt, kom hjemmeholdet ikke, og måtte således se sig besejret 3-2 af et godt organiseret og velfightende Holstebro hold.

Som cheftræner Søren Pallesen sagde efter kampen: “Holstebro var mere indstillet på krig end vi var i dag. Det skal vi drage lære af for der er ikke tvivl om, at de kommende turneringskampe også bliver mere krig end velpoleret fodbold”.

Holdet indleder sæsonen på lørdag, hvor Sydbank Stadion lægger græs til kampen mod Hedensted IF med kampstart kl. 15.00.

 

Den 17. marts 2019 af Ejgil Gammelgaard