Nederlag i premierekampen

07-Kasper Køhlert
Kasper Køhlert spillede afskedskamp og starter en professionel karriere i Holland

Det lykkedes ikke for Vardes DS-hold at komme på tavlen i premierekampen fredag aften mod Lyseng. Den lige og chancefattige kamp præget af masser af hårde dueller midt på banen sluttede med en 1-0 sejr til værterne, men kunne lige så vel være gået Vardes retning.

Varde fik en lidt hektisk opstart til kampen, da dommertroen ikke kunne godkende Vardes røde spilletrøjer, som man mente havde for stor lighed med Lysengs orangefarvede spilletrøjer. Heldigvis stillede Lyseng sine violette udebanetrøjer til rådighed, og holdleder Kenn Andersen kunne tørre sveden af panden.

Til kampen havde trænerstaben valgt en 4:1:4:1 formation, med Steffen Andersen alene på toppen i Jack Holts fravær, mens Søren Pallesen agerede på den defensive midtbane. Rutinerede Brian Heller var tilbage i målet.   

 Varde havde et lille spillemæssigt overtag i de første 45 minutter og havde halvlegens eneste regulære scoringsmulighed, da Morten Eggert fra kanten af straffesparksfeltet sendte et frispark på underkanten af overliggeren. Desværre sprang bolden ned på den forkerte side af målstregen.    

Lyseng spillerne kom ud mere energi end Varde spillerne fra 2. halvlegs begyndelse, og tiltvang sig et spillemæssigt overtag det første kvarter af halvlegen. Overtaget resulterede blandt andet i et hårdt dømt frispark på kanten af feltet efter 7 minuttes spil, som hjemmeholdets Jakob Serwin flot sparkede i mål uden chancer for Brian Heller.

Efter et kvarters spil tiltvang Varde sig igen kampens momentum og pressede hjemmeholdet længere og længere tilbage på banen, som kampen skred frem. Lyseng havde dog en stor mulighed for at øge føringen efter godt 20 minutters spil, da Søren Pallesen fejlpassede midt på banen. Brian Heller viste dog klassen, da han reddede forsøget på den efterfølgende friløber.

Det sidste kvarter satsede Varde yderligere med kun 3 mand i bagkæden efter indskiftning af Rasmus Jessen, som lagde sig helt på toppen sammen med Steffen Andersen. Satsningen var da også tæt på at give gevinst minuttet efter, men desværre afsluttede Morten Eggert lige forbi mål på en stor chance fra distancen. Det efterfølgende pres kampen ud resulterede kun i et par halve chancer og heller ikke i en række standardsituationer var skarpheden til stede hos Varde spillerne. Kampen blev derfor afgjort på det ene frisparksmål i starten af 2. halvleg.

“Det blev lige så svært som vi havde regnet med og desværre fik vi ikke det resultat, som vi havde håbet på” lød det fra cheftræner Jørn Bach umiddelbart efter kampen. “Set i bagklogskabets klare lys var der selvfølgelig visse ting vi kunne have gjort anderledes, men spillernes indstilling er 100% godkendt, og Lyseng er et stærkt DS-mandskab”.

Hos Varde var defensiven næsten fejlfri. Rutinerede Brian Heller sørgede for ro i de bagerste rækker og Søren Nørgreen var suverænt Vardes spiller denne aften i midterforsvaret. Offensiven led under manglen på en decideret angriber, og det lykkedes aldrig for alvor Steffen Andersen at slippe igennem trods en stor arbejdsindsats.

Hos Varde var der debut til Søren Pallesen og Tobias Jeremiassen, mens Kasper Køhlert spillede afskedskamp. Kasper tager hul på en professionel karriere i den tredjebedste række i Holland. Han nåede i sin tid i Varde at spille 137 kampe, hvor det er blevet til 3 scoringer. Efter sæsonen 2012/13 blev han kåret som årets spiller i Varde IF Elite. Vi ønsker Kasper held og lykke med sin professionelle karriere i det hollandske.      

Vardes næste kamp er i DBU pokalen, når Vejle Boldklub gæster Sydbank Stadi0n førstkommende onsdag aften kl. 18.30.

Matchfacts IF Lyseng – Varde:  

Resultat 1-0 (0-0)

1-0 Jakob Serwin (53.)

Dommer: Mikkel Redder

Tilskuere: Ca. 300

Varde: Brian Heller – Niklas Fyhn, Kristoffer Sørensen, Søren Nørgreen, Jesper Svennesen (76. Tobias Jeremiassen) – Søren Pallesen – Rasmus Harm (76. Rasmus Jessen), Kasper Køhlert, Morten Eggert, Simon Matras (65. Martin Thomsen) – Steffen Andersen.

Advarsler:  Rasmus Harm og Kasper Køhlert

 

10. August 2013 af Ejgil Gammelgaard