Nederlag i premierekampen

Vardes unge rekonstruerede mandskab med 7 debutanter og kun en enkelt spiller over 21 år og 3 spillere fra forårets trup i startelleveren måtte se sig besejret 3-2 af Marstal/Rise. Holdet viste dog stor moral, da man nede med 0-2 fik udlignet til 2-2 med 10 minutter igen af kampen. Desværre lykkedes det øboerne at hive stikket til sidst med en scoring 4 minutter før slutfløjt på Marstal Stadion.

Varde lagde bedst ud og var spilstyrende den første halve time med hurtige kombinationer og adskillige gode indlæg i feltet. Desværre afstedkom det ikke de helt oplagte chancer, og mod slutningen af halvlegen tippede kampen til øboernes fordel.

Føringsmålet faldt med 10 minutters spil tilbage af halvlegen. Lasse Kristiansen halvklarede et hovedstødsforsøg, men det lykkedes hjemmeholdets  Kasper Kildegaard at få riposten sparket over stregen i kamp med et par Varde forsvarere. Herefter sad Martsal/Rise på kampen halvlegen ud, uden at der dog blev scoret yderligere.

I pausen måtte Emil Rindom Hansen udgå med en ankelskade og han blev erstattet af Søren Pallesen.

Hjemmeholdet fortsatte presset efter pausen og havde flere muligheder for at øge føringen indenfor det første kvarter, men forsvaret og Lasse Kristiansen klarede godt for søg. Efter et kvarters spil havde Buster Kirchner en stor mulighed for at bringe balance i regnskabet, men desværre røg hovedstødsforsøget forbi mål via en forsvarsspiller.

Blot 2 minutter senere bragte øboerne sig på 2-0. Nicolaj Andreasen clearede et indlæg lige hen i fødderne på en fri Marstal/Rise spiller, som takkede for tilbuddet og sparkede bolden i mål.

Herefter overtog Varde igen spillet og benyttede sig nu i højere grad af bolde i dybden bagom forsvaret. Det gav pote i det 76. minut, da Niclas Holm fandt en fri Daniel Eugster, som selv valgte at udnytte tilbuddet i en 2 mod 1 situation med en sikker scoring. Blot 4 minutter senere blev Niclas Holm nedlagt i det kriminelle felt og Daniel Eugster eksekverede sikkert på det efterfølgende straffespark.

Kampen var nu helt åben og kunne gå begge veje. Desværre blev det hjemmeholdet der trak stikket med sejrsmålet 4 minutter før slutfløjt. Et frispark ind i feltet havnede efter en hovedstødsduel hos hjemmeholdets Kasper Kildegaard, der afdriblede Daniel Kristiansen og fra nært hold sparkede bolden i nettet, til stor glæde hos det medlevende hjemmepublikum.

Trods et stort Varde pres i slutminutterne lykkedes det desværre ikke at få scoret og hente det ene point, hvilket ikke havde været uretfærdigt set over alle 90 minutter.

Suveræn bedste Varde spiller i kampen var midtbanedynamoen Mikkel Knudsen, som udførte et kæmpe arbejde på den centrale midtbane, men også de unge spillere slap godt fra kampen, selv om flere var placeret på uvante pladser.

Cheftræner Søren Pallesen var da også særdeles tilfreds med indsatsen: “Ærgerligt at det ikke lykkes at få det ene point med hjem, men spillerne viste flot moral ved at komme tilbage i kamppen og udligne til 2-2. Ganske som forventet viste kampen også, at det ikke så meget er på fysikken vi skal klare os, men mere ved at slippe bolden hurtigt og bruge de åbne områder. Når det er sagt, glædeligt at se at selv de mindste spillere ikke lod sig kyse af de granvoksne øbo-spillere”.

Holdets næste kamp er førstkommende onsdag, hvor holdet i DBU Pokalen på udebane møder FC Sønderborg med kampstart kl. 18.30.

Matchfacts Marstal/Rise – Varde:

Resultat: 3-2 (1-0)

1-0 Kasper Kildegaard (34.)

2-0 Jonas Kisby (63.)

2-1 Daniel Eugster (76.)

2-2 Daniel Eugster (80. str.)

3-2 Kasper Kildegaard (86).

Dommer: Morten Bertelsen

Tilskuere: 250

Varde: Lasse Kristiansen – Daniel Kristiasen, Nicolai Tradsborg, Nicolaj Andreasen, Mathias Backs – Lasse Holm, Mikkel Knudsen, Niclas Holm (82. Kasper Søndergaard) , Buster Kirchner (67. Mads Falk Knudsen) – Daniel Eugster, Emil Rindom Hansen (46. Søren Pallesen).

Advarsler: Søren Pallesen (85.)

 

9. August 2015 af Ejgil Gammelgaard