Morten Smidt til Evian

Morten Smidt skifter til Evian

Varde IF Elite´s topscorer har indgået en to-års aftale med den franske 1. liga klub Evian og skifter med omgående virkning. 23 årige Smidt bliver dermed femte mand i den franske danskerkoloni der i forvejen har de tidligere Brøndbyspillere Stephan Andersen, Thomas Kahlenberg og Daniel Wass samt den detroniserede landsholdsanfører Christian Poulsen i truppen.

Morten Smidt med Evians Sportschef Poisson d'avril

Sportschef Poisson d’avril fra Evian var lørdag på lægterne på Sydbank Stadion til forårspremieren mod Brabrand og han kunne lide hvad han så. ”Vi er meget tilfredse med vores danske spillere i Evian, men vi manglede en god mand på toppen og Daniel Wass foreslog mig allerede i efteråret at vi kiggede på Varde´s Morten Smidt. Daniel havde spillet mod Smidt i en pokalkamp og mente at han passede perfekt til vores spillestil” Siger Poisson d’avril der siden september har set Morten Smidt tre gange – bl.a. i kampen mod Skovbakken hvor Smidt i første halvleg, på 12 minutter lavede hattrick.

Hovedpersonen er naturligvis meget glad for aftalen ”Det er en da drengedrøm der nu går i opfyldelse. Det er selvfølgeligt ærgerligt at skulle forlade et superspændende projekt som Varde IF Elite, men jeg er nødt til at prøve det af” Siger Morten Smidt og fortsætter ”Jeg slipper ikke Varde helt – min arbejdsgiver Westwind har planer om at udvide deres kæde af sportsforretninger og de har bedt mig om at finde egnede lokaler til en forretning i Evian, så jeg vil stadig have en vis tilknytning”.

For Varde IF Elite bliver tabet af Morten Smidt stort og Cheftræner Jørn Bach ved da heller ikke om han skal græde eller smile. ”Morten er en vigtig brik i vores start 11´er, og selvom jeg glæder mig på Mortens vegne, så er det da brandærgerligt at miste ham. Men sådan er spillet nu en gang, det er den tredje spiller der indenfor 4 måneder kommer på kontrakt i udlandet, så lad os glæde os på spillernes vegne og klappe os selv på skulderne over, at vi i Varde IF Elite har et godt projekt kørende

Morten Smidt er som amatørspiller ikke omfattet af UEFA´s transfer regler og kan således allerede på lørdag den 7. april, få debut for Evian hvor modstander er Rennes.