Mathias Nielsen sikrede sejren i tillægstiden

Mathias Nielsen sikrede igen sejren mod Otterup med et mål dybt inde inde i tillægstiden

Kampen mod Otterup endte ligesom det sidste indbyrdes opgør med en sejr til Varde på 3-2. Og igen var det på et mål af Mathias Nielsen i dommerens tillægstid, der sikrede Varde en fortjent sejr.

Som følge af eksamensforberedelser mv. var der rokeret rundt i startformationen i forhold til sidste kamp. Nicolai Forst var rykket ind på den centrale midtbane, hvor han erstattede Mikkel Knudsen, Søren Jelstrup startede inde på venstre kant i stedet for Lasse Holm og endelig erstattede René B. Jørgensen Niclas Holm i angrebet.

Varde havde modvind i 1. halvleg, men startede forrygende med 4 store muligheder indenfor det første kvarter. Den første mulighed tilfaldt Mathias Backs inden der var gået et minut, da han headede et hjørnesparksindlæg fra Mikkel Rohde på mål, men uheldigvis var afslutningen lige på keeperen, som reddede flot. Blot 2 minutter senere brændte René B. Jørgensen en kæmpechance, da han efter en frispilning fra Mathias Backs sparkede forbi stolpen.

Få minutter senere vare René tæt på at revanchere sig for afbrænderen, da han driblede sig fri i feltet og fik afsluttet, men keeperen fik clearet forsøget. Efter knap et kvarters spil var Mathias Backs tæt på med en afslutning, der blev reddet på stregen af en forsvarsspiller.

Herefter kom gæsterne bedre med i kampen og efter en god redning af Sune Nissen efter 20 minutters spil bragte Søren Lærche fynboerne foran 1-0 3 minutter senere på et glimrende skud fra distancen. Lige før den halve time var Mark Tubæk tæt på at øge føringen, da han med en kontrolleret afslutning sparkede lige forbi stolpen.

Få minutter senere var gæsterne igen tæt på, da Mark Tubæk lagde en frisparksbold ind i feltet til Jonas Wind, som headede lige forbi målet. På det efterfølgende angreb faldt så udligningen, da Kenneth Kruse steg til vejrs og headede et indlæg fra Mathias Backs i nettet.

Få minutter senere var Kruse igen tæt på med et glimrende langskud, som strøg lige forbi stolpen.

En særdeles underholdende 1. halvleg med tempofyldt spil og masser af chancer, og da hjemmeholdet ikke kendte sin besøgelsestid i starten kampen må 1-1 betegnes som ganske logisk.

De sidste 45 minutter blev ikke nær så underholdende bortset fra en særdeles spændende og hektisk afslutning. Med et kvarter tilbage af kampen havde René B. Jørgensen en kæmpe mulighed for at bringe hjemmeholdet i front, men René fik ikke ordentlig ram på Mathias Nielsens indlæg i feltet.

Føringsmålet til 2-1 faldt med godt 5 minutter tilbage af den ordinære spilletid da Joachim Puggaard headede et hjørnesparksindlæg fra Mikkel Rohde i nettet. Fynboerne havde dog ikke opgivet at få point(s) med hjem til øen, og i det 90. minut udlignede Jonas Wind til 2-2 på en resolut afslutning.

To minutter inde i dommerens tillægstid var Niclas Holm tæt på med en afslutning, der røg i sidenettet inden Mikkel Knudsen i de sidste sekunder af kampen tog sagen i egen hånd. Knudsen strøg igennem i venstre side og lagde en fremragende aflevering ind til Mathias Nielsen, som headede bolden i nettet til Varde sejr på 3-2.

Fortjent sejr til hjemmeholdet, men igen efter en kamp med store spillemæssige udsving, og hvor ikke mindst kynismen i front savnedes.

Efter næstsidste spillerunde er Varde sikker på at slutte som nr. 3 i rækken, og nu mangler kun “sæsonfinalen” mod Næsby på lørdag, som er i tæt kamp med SfB-Oure FA om oprykningspladsen, hvor kun et enkelt point skiller de to hold.        

Matchfacts Varde – Otterup: 

Resultat: 3-2 (1-1).

0-1 Søren Lærche (23.)

1-1 Kenneth Kruse (34.)

2-1 Joachim Puggaard (83.)

2-2 Jonas Wind (90.)

3-2 Mathias Nielsen (90.+3)

Dommer: Yavor Kuzmanov

Tilskuere: 108

Varde: Sune Nissen – Nikolaj Andreasen, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard – Mathias Nielsen, Mikkel Rohde, Nicolai Forst (32. Niclas Holm), Søren Jelstrup (76. Mikkel Knudsen) – Mathias Backs, Kenneth Kruse, René B. Jørgensen (76. Lasse Holm).

Ikke benyttet: Rasmus Bornhøft

Dagens “man of the match”: Mikkel Rohde.

 

Den 8. Juni 2019 af Ejgil Gammelgaard