Marienlyst overmatchede Varde

Der var klasseforskel, da Varde på Sydbank Stadion blev besejret med 4-1 af Marienlyst. Varde fulgte godt med det første kvarter, men efter en halv times spil havde fynboerne bragt sig foran 3-0, og herefter var det mest et spørgsmål om at begrænse nederlagets størrelse.

Som følge af skader og afbud var startformationen ændret på mange pladser. Trænerstaben havde valgt en 3:5:2 formation, hvor Peter Brix og Simon Jelstrup erstattede henholdsvis Mikkel Blåholm og Bogi Høgnason Eriksen og sammen med Victor Wagner udgjorde det bagerste 3-mandsforsvar. På midtbanen erstattede Mads Bonnén Nikolaj Andreasen mens Malthe Kilmark startede inde på venstre kant, og Niclas Holm var rykket frem i angrebet, hvilket skubbede Christian Hassing ud på bænken. 

Varde fik en god start på kampen med pæne muligheder til Lasse Holm – skud fra nært hold – og Andreas Blåholm – langskud, der blev rettet af til et hjørnespark – indenfor de første 5 minutter af kampen. I den modsatte ende af banen kom gæsterne også frem til et par gode muligheder inden der var spillet 10 minutter, hvor henholdsvis Lasse TK og Victor Wagner agerede redningsmænd.

Efter godt et kvarters spil overtog gæsterne momentum, og inden der var spillet en halv time havde fynboerne afgjort kampen med 3 scoringer inden for knap 10 minutter. Ronny Larsen blev noteret for scoringen til 1-0, hvor linjedommeren markerede for at bolden havde passeret målstregen, hvilket Lasse TK på det kraftigste bestred. Blot 2 minutter senere gjorde Morten Lauesen det til 2-0. Herefter blev formationen ændret til 4:4:2, i det Jonas Alsted blev trukket ned som højre back.

Simon Matras fik 5 minutter senere muligheden for at bringe spændingen tilbage i opgøret, da han blev spillet fri i dybden, men gæsternes keeper Marcus Warcke Sørensen diskede op med flot parade på Matras´s ellers glimrende afslutning. I stedet for 2-1 blev det så 3-0 minuttet efter, da Ronny Larsen igen overlistede Varde forsvaret.

Det sidste kvarter af 1. halvleg var gæsterne i flere omgange tæt på at øge føringen, hvor et efterhånden lidt modløst Varde hold virkede en del overmatchet. Stillingen på 3-0 holdt sig dog til pausen.       

I pausen blev Simon Olesen og Søren Hermansen skiftet ind på henholdsvis den centrale midtbane og højre kant, hvilket gav mere tyngde og speed, og Varde-holdet var klart bedre kørende i de sidste 45 minutter sammenlignet med den sidste halve time af 1. halvleg.

Louis Larsen øgede dog til 4-0 efter godt et kvarters spil inden Simon Matras fik pyntet på resultatet på et frisparksmål i sidste minut af den ordinære spilletid. Minuttet efter var Christian Hassing tæt på at reducere yderlige, men hans afslutning ramte stolpen og på det efterfølgende angreb leverede Jonas Alsted en fremragende clearing da han tæt på målstregen næsten mirakuløst fik bolden ekspederet væk fra farezonen.

Et 4-1 nederlag var selvfølgelig ikke lige hvad cheftræner kasper Køhlert havde håbet på: “Vi begår simpelthen for mange basale fejl i dag. Det skal vi  have rettet op på, men samtidig må vi også erkende, at Marienlyst ikke er ét af de hold vi skal sammenligne os med, dertil mangler vi for meget rutine i øjeblikket”. 

Holdets næste opgave er på lørdag, hvor holdet ude møder Hedensted IF.   

Matchfacts Varde IF – BK Marienlyst:

Resultat: 1-4 (0-3)

0-1 Ronny Larsen (22.)

0-2 Morten Lauesen (24.)

0-3 Ronny Larsen (30.)

0-4 Louis Larsen (62.)

1-4 Simon Matras (90.)

Dommer: Martin Bødker Jensen

Tilskuere: 95

Varde: Lasse T. Kristiansen – Peter Brix, Victor Wagner, Simon Jelstrup – Jonas Alsted, Mads Bonnén (46.) simon Olesen) , Andreas Blåholm, Lasse Holm (67. Christian Hassing), Malthe Kilmark (46. Søren Hermansen) – Simon Matras og Niclas Holm.

Ikke benyttet: Mathias Beest og Anders Lauridsen.

Advarsler Varde: Victor Wagner (71.), Simon Matras (77.), Simon Olesen (88.) og Peter Brix (90.+1)

Advarsler Marienlyst: Andreas Kjærstad (77.)

Dagens “man of the match”: Lasse T. Kristiansen

 

Den 12. September 2021 af Ejgil Gammelgaard