Manglende skarphed kostede dyrt

Jørgen Simon Jørgensen - INTERSPORT
Jørgen Simon Jørgensen blev kåret som dagens Varde spiller.

På trods af et pænt spillemæssigt overtag kampen igennem, måtte Varde indkassere et nederlag på 2-0 til Ringkøbing, som på effektive omstillinger og større skarphed i felterne vandt en fortjent sejr.

Startformationen var tilbage i den normale 4:4:2 opstilling, hvor Søren Nørgreen var rykket ud på højre back pladsen, mens det centrale forsvar bestod af JacoB Nielsen og Kristoffer Sørensen. Midtbanen var uændret, mens angrebet bestod af Rasmus Harm og Thomas Witt.

1. halvleg, hvor hjemmeholdet var mest på bolden, var præget af nervøst spil fra begge holds side, og regulære målchancer var der ganske få af. Den største af slagsen tilfaldt gæsterne Ronni Iversen efter 19 minutters spil, da hen fikst trak sig fri af Søren Nørgreen på kanten af feltet og sendte et projektil afsted mod mål. Jørgen Simon Jørgensen diskede dog op med en flot redning, og fik fistet bolden over mål til hjørnespark.

To minutter senere var Emil Rindom Hansen tæt på at blive spillet fri på en dyb stikning, men det lykkedes i sidste øjeblik Gheorghe Taut at komme på tværs og sparke bolden til hjørnespark. To minutter før pausen havde Ronni Iversen et godt frisparksforsøg fra ca. 25 meters afstand, men Jørgen Simon Jørgensen klarede i flot stil.

Uafgjort 0-0 ved pausen var ganske passende efter en halvleg, hvor hjemmeholdet var spilstyrende, men hvor gæsterne viste en anelse mere skarphed angrebsmæssigt.

Varde lagde bedst ud efter pausen og kunne med lidt held have bragt sig foran med et par mål indenfor de første 3 minutter. Først var det Søren Nørgreen, der afsluttede et godt angreb med fra kanten af det lille felt at sende bolden mod nærmeste målhjørne, men det lykkedes mirakuløst gæsternes keeper Martin Andersen at redde forsøget til hjørnespark. Minuttet efter var Emil Rindom Hansen meget tæt på med et hovedstød fra få meters afstand på en aflevering fra Kristoffer Sørensen, men igen lykkedes det Martin Andersen at halvklare forsøget, og efter et par kontraer i feltet sparkede Rasmus Harm til sidst over mål fra kanten af feltet.

Minuttet efter kunne Lennard Lauridsen stik imod spil og chancer i begyndelsen af halvlegen bringe gæsterne foran 1-0, da han på et langt udspark fra keeper Martin Andersen erobrede bolden på kanten af feltet, trak sig fri af et par passive Varde spillere og scorede uden chance for Jørgen Simon Jørgensen. En kold spand kold i hovedet på hjemmeholdet efter den glimrende start på de sidste 45 minutter.

Seancen gentog sig blot 7 minutter senere, da et langt udspark fra keeperen igen overraskede Varde forsvaret. Denne gang blev bolden opsnappet af Ronni Iversen, som driblede forbi Mikkel Knudsen, skar ind i banen, men heldigvis for Varde holdet ramte hans afslutning stolpen. 5 minutter senere var det overliggeren, der klarede frisag for hjemmeholdet, da Jesper Thor Larsen sendte en drøn af langskud afsted fra kanten af feltet efter en clearing i Varde forsvaret.

Vardes bedste mulighed for at bringe sig tilbage i kampen kom med godt et kvarter tilbage af kampen, da indskiftede Esben Lauridsen gled igennem på højrekanten og servede en stor mulighed for Thomas Witt, som desværre halvkiksede afslutningen fra knap 10 meters afstand.

9 minutter før tid afgjorde Lennard Lauridsen reelt kampen med sin 2. scoring i kampen til slutresultatet 2-0. Varde mistede bolden i opspil på egen banehalvdel, hvor Lennard Lauridsen snarrådig var over bolden og hamrede bolden i mål via stolpen fra en ret spids vinkel.

Varde forsøgte derefter med en offensiv udskiftning de sidste minutter af kampen, uden at det dog lykkede sat udfordre gæsternes mål.

Et særdeles skuffende udfald af efterårets sidste turneringskamp efter en kamp, hvor mulighederne var der, men hvor gæsterne udviste den ekstra skarphed i begge felter, som oftest afgør kampene. Så hjælper det ikke så meget, at hjemmeholdet generelt set var bedst i det etablerede spil.

Med nederlaget og resultaterne af rundens øvrige kampe blev udgangspunktet for forårssæsonen væsentligt forringet. Der er nu 6 points op til FC Sydvest, der indtager play off pladsen, og 7 points op til dagens modstander Ringkøbing, som ligger lige over stregen med 21 points.

Efterårets sidste kamp er pokalkampen mod Sønderjyske i 4. runde af DBU pokalen. Kampen er fastsat til tirsdag den 2. december kl. 13.00 på Sydbank Stadion, men vil med stor sandsynlighed blive flyttet til kunstgræsbanen og muligvis spillet som en aftenkamp.

Matchfacts Varde IF Elite – Ringkøbing IF

Resultat: 0-2 (0-0)

0-1 Lennard Lauridsen (49.)

0-2 Lennard Lauridsen (81.)

Dommer: Henrik Mortensen

Tilskuere: 244

Varde: Jørgen Simon Jørgensen – Søren Nørgreen, Jacob Nielsen, Kristoffer Sørensen (84. Daniel Eugster), Jesper Svennesen – Kasper Køhlert, Niklas Fyhn, Mikkel Knudsen, Emil Rindom Hansen (68. Esben Lauridsen) – Thomas Witt og Rasmus Harm.

Ikke benyttet: Søren Pallesen og Sune Nissen.

Advarsler: Søren Nørgreen (37.)

Dagens Varde spiller: Jørgen Simon Jørgensen

 

15. November 2015 af Ejgil Gammelgaard