Mål i tillægstiden sikrede Varde en vigtig sejr

På et hovedstødsmål af Viktor Wagner til 2-1 tre minutter inde i tillægstiden sikrede Varde sig 3 vigtige points i kampen mod FC Sydvest 05.

Til kampen var der afbud fra Simon Matras, som blev erstattet af Malthe Kilmark i front og lørdag formiddag måtte Bogi melde fra, hvorfor der for første gang blev plads i startelleveren til Mathias van Beest på venstreback positionen i 4-4-2 formationen.

Kampen fik en usædvanlig start – FC Sydvest 05 gav bolden op – og pressede på og holdt den i spil uden at nogle vardensere rørte bolden og efter et indlæg sparkede udeholdet sig i front med et usædvanligt spark med hælen, som fra ca. 10 meters afstand buede sig op i den fjerneste stolpe uden chance for Lasse TK.

Varde fik sig dog hurtigt spillet ind i kampen, da FC Sydvest heldigvis trak sig tilbage i deres sædvanlige 4-5-1 formation.

Efter ca. 20 minitters spil havde Kasper Køhlert et flot gennembrud og ramte sammenføjningen med et hårdt skud. Varde fortsatte presset, og efter 25 minutters fik Niclas Holm tilkæmpet sig et frispark, som dommeren ikke kunne undgå at dømme. Mikkel Blåholm sparkede direkte, men igen var det sammenføjning som reddede sønderjyderne.

Efter godt en halv times spil  måtte kampen afbrydes i ca. 10 min, da linjedommer Bjarne Søbye fik en fiberskade. Heldigvis var dommertrioen fra ”forkampen” mellem Varde’s serie 1 hold og Rødding ved at få en stadionplatte, så Henrik Hansen trådte til resten af kampen. Tak for det Henrik.

2. halvleg startede meget lige, hvor begge hold igen forsøgte at tage styringen. FC Sydvest 05 havde nogle farlige omstillinger, hvor én af disse blev til en stor chance til Morten Beck, men hans lob blev til et blødt skud, som TK klarede.

Herefter overtog Varde igen styringen og med 3 gode taktiske indskiftninger, hvorved Mikkel Blåholm blev sat i front, blev der lagt på gæsterne.

Med et godt et kvarter tilbage af kampen gav ændringen bonus, da Mikkel Blåholm erobrerede bolden fra en modspiller på højrekanten og tog den direkte vej mod målet og udlignende sikkert. Det gav et boost for holdet og de ca. 150 fremmødte tilskuere.

Varde pressede på for at fremtvinge en afgørelse, men som det ofte sker, kom der omstillinger til gæsterne. Én af dem blev til deres største chance, men heldigvis besluttede Victor Wagner sig for at dække Lasse TK af, da han ikke kunne nå ud til deres angriber, og reddede på stregen med en flot fodparade.

Varde ville mere, og Simon Olesen fik sågar krampe 3 gange til slut, men kæmpede sig videre ligesom resten af holdet. Det blev belønnet i det 93.  minut, hvor Kasper Køhlert tæmmede en bold på kanten af feltet og spillede den ud på kanten til Lasse Holm. Lasse kunne have ekspederet bolden ind i boksen, men da Køhlert var alene i feltet besluttede han sig for en dribletur mod baglinjen, alt i mens Victor Wagner tog et løb mod bagerste stolpe. Afleveringen lå perfekt, og med et flot hovedstød bragte Wagner Varde på 2-1 og en velfortjent sejr.

Med sejren og de 3 points rykkede Varde op på 6. pladsen i rækken med 14 points, hvor afstanden til de to nederste hold i rækken – Hedensted og Tarup-Paarup – er henholdsvis 6 og 5 points. Netop sidstnævnte er Varde holdets næste opgave, når holdet på lørdag sjak en tur til Fyn.

Matchfacts Varde IF – FC Sydvest 05 Tønder:

Resultat: 2-1 (0-1)

0-1 Emil Sieverts Sand

1-1 Mikkel Blåholm (73.)

2-1 Victor Wagner (90.+4)

Dommer: Martin Bødker Jensen

Tilskuere: Ca. 150.

Varde: Lasse T. kristiansen – Simon Jelstrup, Victor Wagner, Mikkel Blåholm, Mathias van Beest (57. Jonas Borgen Dahl) – Lasse Holm, Mads Bonnén (63. Søren Hermansen), Simon Olesen, Niclas Holm – Malthe Kilmark (67. Peter Brix), Kasper Køhlert. 

Ikke benyttet: Rasmus Bornhøft og Viktor Bendtson.

Advarsler Varde: Mads Bonnén (52.), Simon Jelstrup (73.).

Dagens “man of the match”: Mikkel Blåholm

 

Den 24. Oktober 2021 af Ejgil Gammelgaard (selve kampreferatet er forfattet af Claus Holm).