Lund reddede det ene point i tillægstiden mod FC Sydvest

Søren Nørgreen 2014
Søren Nørgreen blev kåret som dagens Varde-spiller

Efter at have styret begivenhederne den første time og foran 1-0, var Varde heldige med at hente det ene point på et straffesparksmål 3 minutter inde i dommerens tillægstid. Det var Jesper Lund, der omsatte et diskutabelt straffespark til slutresultatet 2-2 efter en intens affære med mange frispark og gule kort, uden at kampen dog kunne betegnes som værende en hårdtspillet.

Sune Nissen erstattede Jørgen Simon Jørgensen i målet mens Rasmus Harm var valgt til startformationen på bekostning af Thomas Witt, ellers var det de samme 11, som startede inde i kampen mod Kolding IF sidste weekend.

Hjemmeholdet satte sig på begivenhederne fra første fløjt og efter 10 minutters spil var Esben Lauridsen uhyre tæt på at bringe Varde i front, men hans afslutning fra en spids vinkel trillede tværs af målet og sneg sig forbi stolpen. Det var dog en stakket frist for sønderjyderne, for et par minutter senere bragte Emil Rindom Hansen hjemmeholdet foran 1-0, da han udnyttede en frispilning fra Esben Lauridsen og halvflugtede bolden i nettet fra omkring 10 meters afstand.

Få minutter senere havde Niklas Fyhn et godt frisparksforsøg fra ca. 20 meters afstand, som keeperen fik reddet til hjørnespark. På det efterfølgende hjørnespark fik Varde bolden i nettet, men målet blev korrekt annulleret for off side.

Gæsternes første mulighed faldt efter en halv times spil, da lynhurtige Sammy Adjei første gang viste sin farlighed, men hans afslutning fra en spids vinkel røg i sidenettet. Varde pressede fortsat på resten af halvlegen for at øge føringen, men 3 minutter inde i dommerens tillægstid i 1. halvleg var sønderjyderne tæt på at bringe balance i stillingen. Et Varde hjørnespark resulterede i en omstilling, hvor Sammy Adjei afdriblede Sune Nissen i feltet, men det lykkedes Jesper Svennesen at komme på tværs og redde skudforsøget.

Flot 1. halvleg af hjemmeholdet, hvor man i pausen sad med en klar fornemmelse af at Varde-holdet sikkert ville køre sejren hjem i de sidste 45 minutter.

Starten af 2. halvleg ændrede ikke på denne fornemmelse og inden for de første 5 minutter var der gode muligheder til såvel Daniel Eugster og Rasmus Harm. Efter ca. 10 minutters spil havde Esben Lauridsen en stor mulighed for at øge føringen på en frispilning i dybden fra Emil Rindom Hansen. Desværre måtte Esben se keeperen redde forsøget.

Herefter begyndte kampen at skifte karakter, og sønderjyderne tiltvang sig et lille spillemæssigt overtag, hvor hjemmeholdets spil udviklede sig til ren indianerfodbold. Udligningen faldt i 71. minut, hvor Søren Pallesen blev rundet på baglinjen og på det efterfølgende indlæg kunne Thomas Gormsen sparke bolden i mål fra nært hold.

Med et kvarter igen af kampen var Emil Rindom Hansen tæt på igen at bringe hjemmeholdet i front, men på en tilfældig opstået chance sparkede han bolden på undersiden af overliggeren, hvorfra den røg i spil igen.

Sønderjyderne havde imidlertid fået blod på tanden og lugtede nu for alvor points på Sydbank Stadion. Føringsmålet faldt i det 84. minut, hvor Sammy Adjei afsluttede et flot angreb med en sikker scoring til 2-1, og få minutter senere var gæsterne tæt på at snørre sækken, men det lykkedes Jesper Svennesen at få afværget med en clearing, der strøg lige over overliggeren.

I slutfasen forsøgte hjemmeholdet at etablere et pres, og Jesper Lund havde et godt hovedstødsforsøg i det 90. minut, som strøg forbi stolpen. To minutter inde i tillægstiden fik Varde tilkendt et frispark midt på gæsternes banehalvdel, og på indlægget i feltet blev der begået straffespark mod Thomas Witt, efter en batalje med én af sønderjydernes spillere. Jesper Lund eksekverede sikkert 3 minutter inde i tillægstiden, og kort efter blev kampen fløjtet af.

Cheftræner Søren Pallesen stod da også tilbage med en underlig følelse efter kampen: “Vi skulle have lukket kampen med 3-0 i første halvleg, og så ender det med at vi skal være lykkelige for det ene point, som dog samtidig betyder at vi fastholder afstanden til bunden, og stadigvæk hægter os fast til det tætte midterfelt”.

Holdets næste kamp er mod rækkens duks Marienlyst, som gæster Sydbank Stadion næste lørdag.

Matchfacts Varde IF Elite – FC Sydvest 05 Tønder:

Resultat: 2-2 (1-0)

1-0 Emil Rindom Hansen (14.)

1-1 Thomas Gormsen (71.)

1-2 Sammy Adjei (84.)

2-2 Jesper Lund (str. 90. +3)

Tilskuere: 177

Dommer: Martin Rasmussen

Varde: Sune Nissen – Søren Pallesen, Nicolaj Andreasen, Søren Nørgreen, Jesper Svennesen – Daniel Eugster, Mikkel Knudsen, Niklas Fyhn, Emil Rindom Hansen – Rasmus Harm (54. Thomas Witt) og Esben Lauridsen (78. Jesper Lund).

Ikke benyttet: Jørgen Simon Jørgensen og Kristoffer Sørensen

Advarsler Varde: Niklas Fyhn (33.)

Advarsler FC Sydvest 05 Tønder: Lars Bo Lauridsen (40.), Thomas Gormsen (68.), Rasmus Veibye (79.), Sammy Adjei (85.) og Martin Madsen (90. +2)

Dagens Varde spiller: Søren Nørgreen

 

12. Oktober 2014 af Ejgil Gammelgaard