Længe ventet sejr til Varde

Efter 19 ligakampe i træk uden sejr lykkedes det endelig for Varde holdet at hente alle 3 points i hjemmekampen Pinselørdag mod et hold fra subtoppen, Thisted FC, som dog var uden topscorer Mikkel Agger. Sejren blev på 1-0 efter en målløs 1. halvleg.

Trænerstaben havde til kampen valgt en 4:1:4:1 formation med cheftræneren selv på den defensive midtbane. Jonas G. Hansen og Nicolaj Andreasen udgjorde de to backs, mens Mikkel Knudsen var tilbage på den centrale midtbane. Hermed blev der ikke plads i startelleveren til Victor Wagner og Michael Rødgaard.

Varde var godt med de første 20-25 minutter af kampen, selv om Kristoffer Sørensen måtte erstattes med Victor Wagner allerede efter 6 minutters spil. Kristoffer havde fået en tand slået løs og et kraftigt slag på kæben i en hovedstødsduel, og måtte en tur på Skadestuen.

Kampens første mulighed faldt efter 4 minutters spil, hvor Mikkel Knudsen trykkede af fra kanten af feltet, men gæsternes keeper Thorsten Marx parerede flot. Efterfølgende havde gæsternes et spillemæssigt overtag, men det var kun i forbindelse med standardsituationer, at der for alvor var fare på færde. Efter 24 minutters spil var gæsterne da også meget tæt på at bringe sig i front på et hovedstød efter hjørnespark, som sneg sig lige over overliggeren. Minuttet efter var Kasper Køhlert dog meget tæt på scoring i den anden ende, men hans lop over Thorsten Marx efter godt sammenspil med Mikkel Knudsen ramte desværre stolpen.

Kort før den halve time var gæsterne igen uhyre tæt på efter et hjørnespark, men Jørgen Simon Jørgensen klarede med en feberredning skuddet fra få meters afstand. Herefter blev Varde tvunget til at foretage sin anden udskiftning, da Mikkel Knudsen i en farlig omstilling blev bremset ureglementeret af Allan Høvenhoff, og måtte udgå med en ankelskade. Høvenhoff modtog fuldt korrekt en advarsel for forseelsen. Knudsen blev erstattet med Michael Rødgaard og Varde vendte tilbage til en 4:4:2 formation.

Resten af halvlegen var trængselstider for Varde forsvaret, hvor Jørgen Simon Jørgensen af flere omgange måtte agere redningsmand. Det lykkedes dog at holde nullet til pausen, men helt tydeligt at startformationen med en ekstra mand på midtbanen fungerede klart bedst.

Varde benyttede pausen til at få aftalerne på plads efter de to tvungne udskiftninger, og spillede en flot 2. halvleg, Efter en stillingskrig de første 10 minutter af halvlegen tiltvang Varde sig et spillemæssigt overtag, og Esben Lauridsen var meget tæt på at bringe Varde i front efter en lille times spil, men desværre strøg hans skudforsøg fra knap 15 meters afstand lige forbi stolpen. Indskiftningen af Jesper Lund gav endnu mere tyngde i Varde angrebet, og efter 70 minutters spil scorede Michael Rødgaard sit første mål for Varde, da han blev spillet fri i feltet, og hårdt presset fik den ekspederet over stregen.

I de efterfølgende minutter havde Varde flere muligheder for at øge føringen, men den sidste afgørende skarphed/præcision manglede i indlæggene.

I slutfasen satsede Thisted hele butikken, hvilket afstedkom adskillige hjørnespark, som dog ikke blev rigtig farlige. Til gengæld havde hjemmeholdet et par store muligheder for at cementere sejren på et par gode omstillinger. Først var det Esben Lauridsen, der omkring det 90. minut driblede sig igennem på venstrekanten, men afslutningen fra en spids vinkel røg desværre på tværs af målstregen. 3 minutter inde i overtiden kom vel nok den største mulighed, men i en omstillingssituation, hvor Varde spillerne var 4 mod 1 lykkedes det alligevel ikke komme frem til en afslutning. Kort efter fløjtede dommer Allan Staal kampen af, og en flok glade Varde spillere kunne juble over sejren, som var fortjent på den flotte 2. halvleg.

“Vi havde marginalerne på vores side i dag, som vi har manglet i de andre kampe”, lød det fra cheftræneren efter kampen, som ærgrerede sig over, at det først er nu, hvor løbet næsten er kørt, at heldet tilsmiler Varde lidt. “Med sejren lever vi stadigvæk, selv om det nok ender med nedrykning, men en stor forløsning at vi endelig igen kunne nyde sejrssangen”, lød det fra cheftræneren, som spillede en fremragende kamp på den defensive midtbane. Hele holdet skal dog have en cadeau for en super indsats, hvor der blev investeret flot gennem samtlige 93 minutter.

I næste weekend venter der holdet en ny vanskelig opgave, når holdet fredag aften på kunstgræs møder Marienlyst, som hænger på i topstriden efter 4-1 sejr over Skovbakken, samtidig med at Næstved tabte 2-1 til Kolding IF.

Matchfacts Varde IF Elite – Thisted FC:  

Resultat 1-0 (0-0)

1-0 Michael Rødgaard (70.)

Dommer: Allan Staal

Tilskuere: 128

Varde: Jørgen Simon Jørgensen – Jonas G. Hansen, Kristoffer Sørensen (6. Victor Wagner), Jesper Svennesen, Nicolaj Andreasen – Søren Pallesen – Kasper Køhlert, Mikkel Knudsen (34. Michael Rødgaard), Jeppe Carstensen, Esben Lauridsen – Daniel Eugster (65. Jesper Lund).

Ikke benyttet: Sune Nissen, Martin Thomsen og Morten Smidt.

Advarsler: Victor Wagner (14.) og Jesper Lund (89.).

 

24. maj 2015 af Ejgil Gammelgaard