Komfortabel sejr over bundholdet

Sune Nissen spillede i dag sin kamp nr. 150 for Varde IF, og holdt for 4. gang i efteråret buret rent

Varde cementerede 1. pladsen efter en komfortabel sejr på 5-0 over Viborg FF. Pausestillingen var 1-0 efter en lidt tam indsats af hjemmeholdet, men efter scoringen til 2-0 lige efter pausen var kampen reelt afgjort og 5-0 var et ganske passende resultat efter en kamp, hvor der var klasseforskel mellem de to hold.

Startelleveren hos Varde var den samme som sidste lørdag mod Hedensted.

Efter et par nær ved og næsten chancer til henholdsvis Mikkel Blåholm og Mathias Backs efter knap 10 minutters spil, havde gæsterne en god mulighed få minutter senere efter et farligt indlæg fra højre kant, men det lykkedes lige netop Nikolaj Andreasen at få bolden rettet af, således at faren blev afværget.

Efter godt et kvarters spil faldt målet til 1-0. Lasse Holm fandt Mathias Backs med en dyb aflevering, og på Back´s indlæg sparkede Nicolaj Forst sikkert bolden i nettet.

Herefter faldt intensiteten med Varde spillerne mest på bolden, men uden nævneværdige chancer indtil Joachim Puggaard et par minutter før pausen fyrede et drøn af et langskud afsted fra ca. 30 meters afstand, som sneg sig lige over overliggeren, og lige inden pausefløjtet var Mathias Backs tæt på med et hovedstød, efter indlæg fra Mikkel Rohde, som strøg lige forbi.

Varde satte sig fuldstændig på kampen fra 2. halvlegs start og allerede i det første minut blev det 2-0 ved Nicolaj Forst efter et indlæg fra Lasse Holm.

10 minutter senere var Mathias Backs tæt på at øge til 3-0, da han slap alene igennem med et tomt mål foran sig, men afslutningen blev for blød, og det lykkedes en forsvarsspiller at komme imellem og parere til hjørnespark. Backs tog dog revanche et par minutter senere, da han udnyttede et indlæg fra Mikkel Rohde og gjorde det til 3-0.

Efter 66 minutters spil blev Sune Nissen for første og sidste gang i kampen alvorligt udfordret, men 150-kampsjubilaren klarede hovedstødet fra nært hold med en flot redning.

10 minutter før udløbet af den ordinære spilletid gjorde Mathias Backs det til 4-0, da han headede en frisparksbold fra Mikkel Rohde i nettet. Indskiftede Jakob Andreasen var uhyre tæt på med et flot langskud i sidste minut, som keeperen mirakuløst fik reddet, inden Joachim Puggaard sluttede målfesten dybt inde i tillægstiden med et hovedstødsmål efter et hjørnesparksindlæg fra Nicolai Forst.

Komfortabel sejr på en dag, hvor spillet aldrig helt nåede topniveauet, hertil var forskellen mellem top og bund simpelthen for stor.

Vikariende cheftræner Klaus Nielsen var da også en tilfreds mand efter kampen: “Det er langt fra alt der lykkes i dag, hvor spillerne ind i mellem glemmer at spille det simple spil, men viljen og gejsten var som sædvanlig helt i top”.

Med sejren er Varde nu oppe på 18 points, og der er fortsat 5 points ned til 2. og 3. pladsen, som indtages af Næsby og B1913, begge med 13 points.

På lørdag er der igen hjemmekamp, hvor oprykkerne fra Otterup gæster Sydbank Stadion.

Matchfacts Varde IF – Viborg FF:   

Resultat 5-0 (1-0)

1-0 Nicolaj Forst (17.)

2-0 Nicolaj Forst (46.)

3-0 Mathias Backs (59.)

4-0 Mathias Backs (80.)

5-0 Joachim Puggaard (90.+3)

Dommer: Søren Grøn Stampe

Tilskuere: 120

Varde: Sune Nissen – Simon Jelstrup, Nikolaj Andreasen (30.Peter Brix), Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard – Lasse Holm, Mikkel Knudsen (73. Jakob Andreasen), Mikkel Rohde, Nicolaj Forst – Mikkel Blåholm (70. Rasmus “mc” Christiansen) og Mathias Backs.

Ikke benyttet: Lasse T. Kristiansen og Søren Jelstrup

Advarsler Varde: Mikkel Blåholm (47.)

Advarsler Viborg FF: Kim Stidsen (40.) og Oskar Rømer Møller (90.+2)

Dagens “man of the match”: Mikkel Rohde

 

Den 15. September 2018 af Ejgil Gammelgaard