Kanonmål sikrede 3 vigtige points

Andreas Blåholm scorede kampens eneste mål, da han med vidunderligt spark sendte bolden ind i det fjerneste målhjørne

Et topmotiveret Varde hold leverede efterårets indtil dato bedste indsats og vandt fortjent 1-0 over Hedensted på et flot langskud af Andreas Blåholm efter en god halv times spil.

Med de rutinerede kræfter Kasper Køhlert og Mikkel Blåholm tilbage var holdet tæt på stærkeste opstiling i lørdagens særdeles vigtige sub- bundkamp mod Hedensted. Den bagerste 3-mandskæde bestod denne gang af Kasper Køhlert, Victor Wagner og Mikkel Blåholm, og på den centrale midtbane startede Simon Olesen inde i stedet for Mads Bonnén.

Den første halve time var en lige forestilling med stor intensitet i duellerne, hvor begge hold forsøgte at bygge spillet op nede fra uden at komme frem til oplagte målchancer.

Kampens eneste mål faldt efter godt en halv times, da Andreas Blåholm fra godt 20 meters afstand med et vidunderligt spark sendte bolden ind i det fjerneste målhjørne uden chancer for Hedensteds keeper Kenneth Quist.     

Herefter overtog Varde momentum halvlegen ud og Simon Matras var af flere omgange tæt på at kunne udbygge føringen, men det forblev lige ved og næsten.

De sidste 45 minutter fortsatte som 1. halvleg sluttede med Varde i den dominerende rolle. Indenfor det første kvarter kom holdet frem til adskillige store muligheder for at øge føringen.

Efter 5 minutters spil var Simon Matras tæt på efter et sololøb, men afslutningen fra kanten af feltet blev reddet af keeperen, og Jonas Alsted nåede lige netop ikke frem til riposten. 5 minutter senere var Victor Wagner uhyre tæt på med et hovedstød efter hjørnespark, hvor bolden strøg lige over tværrribben og minuttet efter havde Lasse Holm en stor mulighed, hvor afslutningen i første omgang blev blokeret, hvorefter keeperen i anden omgang parerede Jonas Alsteds afslutning på kontraen. 

Efter et kvarters spil var hjemmeholdet dog tæt på at bringe balance i regnskabet, men Lasse TK viste for alvor klassen, og snuppede det velplacerede hovedstød. Minuttet efter havde Jonas Alsted et godt skudforsøg, som keeperen lige netop fik drejet uden om stolpen.

Herefter trak Varde holdet sig en anelse tilbage på banen hvilket gav hjemmeholdet et spillemæssigt overtag uden at det dog for alvor brændte på foran Varde målet. Derimod var Varde flere gange tæt på at udbygge føringen på giftige omstillinger, men det blev ved 1-0, og 3 uhyre vigtige og velfortjente points var i hus.

Assistenttræner Jørn Bach var da også særdeles tilfreds med indsatsen: “Attituden var perfekt gennem samtlige kampens minutter. Vi ville det lidt  mere end hjemmeholdet og vandt de fleste dueller og så må vi ikke glemme, at vi i dag havde flere rutinerede nøglespillere tilbage til at støtte de unge spillere. En dejlig og kærkommen opmuntring efter den spillemæssige skuffelse i sidste weekend mod Marienlyst”, sluttede Jørn Bach. 

Med sejren rykkede Varde op i tabellen, hvor holdet nu er på 5. pladsen med 8 points i et uhyre tæt midterfelt, hvor kun SfB-Oure FA har skilt sig ud i toppen med maximumpoints efter 7 kampe, mens B1909 i bunden kun har et enkelt point efter 6 kampe.

Varde holdets næste opgave er på lørdag, hvor holdet hjemem tager imod OKS med kampstart kl. 15.00 på Sydbank Stadion.         

Matchfacts Hedensted IF – Varde IF:

Resultat: 0-1 (0-1)

0-1 Andreas Blåholm (32.)

Dommer: Frederik Svendsen

Varde: Lasse T. Kristiansen – Kasper Køhlert, Victor Wagner, Mikkel Blåholm – Jonas Alsted, Andreas Blåholm (64. Mads Bonnén), Lasse Holm, Simon Olesen, Malthe Kilmark (78. Simon Jelstrup) – Simon Matras (90. Søren Hermansen), Niclas Holm.

Ikke benyttet: Peter Brix

Advarsler Varde: Kasper Køhlert (47.) og Mads Bonnén (76.)

Advarsler Hedensted: Niclas Nyclas Nymand (84.)

 

Den 19. September 2021 af Ejgil Gammelgaard