Intens 0-0 kamp i Kolding

Kampen fredag aften mod Kolding Boldklub endte ganske passende uafgjort efter en jævnbyrdig og intens affære. I slutfasen kom Varde lidt under pres, hvor den “engelske uge” med 3 kampe på mindre end en uge begyndte at vise sig, men udover en række indlæg på hjørnespark og frispark blev koldingenserne ikke for alvor farlige.

Startformationen var ændret på et par pladser i forhold til premierekampen mod VSK Aarhus. Joachim Puggaard var tilbage på venstreback pladsen, mens Gustav Vind var flyttet ind i det centrale forsvar, hvor han erstattede Jacob E. Hansen. På midtbanen var Niclas Holm tilbage på venstre kant, mens Nicolai Forst Jensen var rykket ind på den centrale midtbane, hvor han erstattede Mikkel Knudsen.

Som ventet trykkede hjemmeholdet speederen i bund fra kampens start, og Varde spillerne havde rigeligt med at forsvare sig de første 15-20 minutter. Den bedste mulighed havde Marco Storm efter 10 minutters spil, men hans afslutning røg lige over mål. Lidt senere var Jonas Raunsbæk tæt på efter et hjørnespark, mens hans afslutning røg ligeledes over målet.

Herefter fik Varde spillerne sig efterhånden kæmpet ind i kampen. Spillet blev flyttet længere frem på banen og det var nu hjemmeholdets tur til at løbe efter Varde spillerne.

Kasper Køhlert var meget tæt på efter godt 25 minutters spil, da han elegant vippede en dyb aflevering fra Jakob Andreasen over sin direkte modstander og flugtede bolden mod mål, hvor keeperen fik pareret til hjørnespark.

Lidt senere havde Kenneth Lund en stor mulighed, da han slap helt fri på kanten af feltet. Desværre røg afslutningen lige forbi stolpen.

Uafgjort ved pausen var ganske retfærdigt efter hjemmeholdets tryk i den indledende fase af kampen, men hvor Varde holdet for alvor viste kvalitet i de 20 minutter af halvlegen.

De sidste 45 minutter blev afviklet i et lidt lavere tempo. Antallet af chancer var ganske få, men intensiteten og spændingen holdt til sidste fløjt.

Efter 5 minutters spil var Niclas Holm tæt på med et frisparksindlæg, som fik lov til at passere lige forbi stolpen. Efter et kvarters spil affyrede Nicolai Forst Jensen et kanonskud fra ca. 25 minutters afstand, men det lykkedes keeperen med en feberredning at klare forsøget.

Ind i mellem forsøgte hjemmeholdets fysisk stærke Fiton Durguti af flere omgange at komme til afslutninger, men det centrale forsvar med Gustav Vind og Kristoffer Sørensen havde godt styr på ham, og han blev aldrig for alvor farlig.

I slutfasen begyndte det som tidligere nævnt at knibe med overskuddet hos flere af Varde spillerne, men defensiven var godt organiseret og indlæggene på standardsituationer blev clearet uden at der opstod de helt farlige situationer.

Cheftræner Søren Pallesen var godt tilfreds med indsatsen og det ene point: “Det er hele holdet der leverer i dag og klare spillemæssige forbedringer i forhold til premierekampen i lørdags. Jeg er ikke i tvivl om, at Kolding Boldklub bliver ét af topholdene, så det var vigtigt, at vi hentede det ene point”.

Holdets næste opgave er på lørdag, hvor der fløjtes op til lokalopgør på Sydbank Stadion, når EfB kommer på besøg.

Matchfacts Kolding Boldklub – Varde IF Elite: 

Resultat 0-0

Dommer: Midhat Sulejmanovic

Varde: Sune Nissen – Simon Jelstrup, Gustav Vind, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard – Mathias Backs, Jakob Andreasen, Nicolai Forst Jensen, Niclas Holm (70. Rasmus “mc” Christiansen) – Kasper Køhlertog Kenneth Lund.

Ikke benyttet: Frederik Svendsen, Jacob E. Hansen og Lasse Holm

Advarsler Varde: Gustav Vind (39.) og Joachim Puggaard (71.)

Advarsler Kolding: Daniel Patrzalek (31.) og Nassim Bendaoud (90.)

 

Den 12. August 2017 af Ejgil Gammelgaard