Ingen point i Svendborg

Vardes DS-hold måtte vende tomhændet hjem fra besøget i det sydøstfynske, hvor det blev til et nederlag på 2-1 til SfB-Oure FA. Fortjent sejr til hjemmeholdet efter en fremragende fodboldkamp med højt tempo og intensitet, men hvor Varde med lidt held havde hentet det ene point i slutfasen efter et sent reduceringsmål.

Som forventet lagde begge hold ud i en 3:4:3 formation. Eneste ændring hos Varde i forhold til sidste weekend var, at Nicolaj Forst startede inde på højre midtbane, hvormed der ikke blev plads til Søren Jelstrup i startelleveren.

Mikkel Rohde havde et godt langskud, som gik lige forbi, inden der var spillet et minut af kampen, men herefter tog hjemmeholdets Fridtjof Rosenbaum fat, og i det 3. minut bragte han fusionsklubben foran 1-0. Efter en lang tværpasning tog han et træk ind i feltet forbi Nikolaj Andreasen og scorede sikkert. Få minutter senere var Rosenbaum tæt på at øge føringen, men denne gang fik Sune Nissen pareret skuddet til hjørnespark.

Efter et kvarters spil havde først Frederik Grube en god mulighed på en frispilning fra Rosenbaum og et par minutter havde Rosenbaum selv en stor chance for at øge føringen, men han sparkede forbi mål.

I de første 20 minutter var Varde defensiven alvorligt under pres, og man burde nok have ændret til 4 mand i bagkæden tidligt inde i kampen. Varde fik dog efterhånden bedre greb om kampen og Mikkel Rohde var tæt på udligning på et langskud efter 25 minutters, som keeperen helt ude ved stolpen fik pareret til hjørnespark.

I slutminutterne af 1. halvleg brændte det igen alvorligt på i Vardes ende, og efter først et godt indgreb af Sune Nissen og derefter en kæmpechance til Rosenbaum, som blev brændt lykkedes det Simeon Sørensen at score til 2-0 på et kanonskud lige inden pausefløjtet.

Fortjent 2-målsføring til hjemmeholdet ved pausen. Spillemæssigt var Varde godt med, men skarpheden i felterne manglede, og især blev der givet alt for meget væk i egen forsvarszone.

Fra 2. halvlegs start blev formationen ændret til 4:4:2, samtidig med at Lasse Holm blev erstattet af Søren Jelstrup på venstre midtbane og Mikkel Blåholm erstattede Viktor Hallum i front.

Varde holdet kom godt fra start i 2. halvleg og satte sig på spillet de første 20 minutter. Desværre udmøntede det sig ikke i oplagte målscorer og reduceringen udeblev, mens der til gengæld var lukket af bagude.

Med et kvarter tilbage af kampen valgte Varde staben at satse. Nicolaj Forst blev pillet ud fra forsvarskæden er erstattet med Peter Brix helt i front. Satsningen afstedkom flere store chancer i begge ender, men først i det 88. minut lykkedes det Mikkel Rohde at hugge en nedfaldsbold i nettet og dermed skabe fornyet spænding i kampen.

I tillægstiden var fynboernes mål belejret og Kristoffer Sørensen var i 2 omgange tæt på at skaffe Varde det ene point. Først var det et frisparksindlæg fra Mikkel Rohde, som “Kris” få meter fra mål kun fik snittet, og derfor røg forbi mål og i sidste tillægsminut var “Kris” igen helt fri på indlæg i feltet, hvor han blev revet ned, men alligevel fik afsluttet, men keeperen fik pareret. “Klart straffespark, men jeg burde have scoret alligevel”, lød det fra en ærgerlig “Kris” efter kampen.

Efter kampen roste cheftræner Søren Pallesen spillerne for en god indsats mod en rigtig stærk modstander. “En DS-kamp på et meget højt niveau og jeg er ikke i tvivl om, at fynboerne kommer til at spille med om oprykning til 2. division”.

Trods nederlaget topper Varde stadigvæk tabellen med 9 points. Samme pointstal som SfB-Oure FA og Næsby, men Vardes målscore er et enkelt mål bedre end fynboernes.

Holdets næste opgave er på lørdag, hvor oprykkerne fra Silkeborg KFUM gæster Sydbank Stadion.

Matchfacts SfB-Oure FA – Varde:  

Resultat 2-1 (2-0)

1-0 Fridtjof Rosenbaum (3.)

2-0 Simeon Sørensen (45.)

2-1 Mikkel Rohde (88.)

Dommer: Midhat Sulejmanovic

Tilskuere: Ca. 200

Varde: Sune Nissen – Nikolaj Andreasen, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard – Nicolaj Forst (76. Peter Brix), Mikkel Knudsen, Mikkel Rohde, Lasse Holm (46. Søren Jelstrup) – Mathias Backs, Viktor Hallum (46. Mikkel Blåholm), Rasmus “mc” Christiansen.

Ikke benyttet: Simon Jelstrup og Jakob Andreasen.

Advarsler Varde: Mikkel Knudsen (56.), Rasmus “mc” Christiansen (59) og Mathias Backs (90.+3)

Advarsler SfB- Oure FA: Magnus Jørgensen (90.+3)

 

Den 26. August 2018 af Ejgil Gammelgaard