Hjemmesejr over SSV Højfyn efter hård fight

Morten Smidt11
Morten Smidt spillede en stor kamp og scorede begge hjemmeholdets mål

Efter en forbilledlig fight lykkedes det Varde-holdet med hiv og sving at hente den første hjemmesejr i efteråret. Sejren blev dog først sikret 5 minutter inde i overtiden, da Morten Smidt med sit 2. mål i kampen scorede til slutresultatet 2-0.

Publikum på Sydbank Stadion, hvoraf 40-45 stk. var fra Fyn, var vidner til en særdeles spændende og højintens kamp, som en drejebogsforfatter ikke kunne have skrevet bedre, set med Varde briller. Allerede i pausen måtte hjemmeholdet foretage 2 nødtvungne udskiftninger på grund af skader, og efter et lille kvarters spil af 2. halvleg måtte indskiftede Peter Barfoed Brix ligeledes forlade banen med en skade. Herefter handlede det langt hen af vejen om overlevelse, men defensiven forsvarede sig godt, og Sune Nissen brillerede med flere superredninger, hvoraf den ene var 2 minutter inde i overtiden.

Nicolaj Andreasen var tvivlsom op til kampen på grund af en skade ved torsdagstræningen og trænerstaben valgte derfor at lade Mikkel Schultz starte på venstre back positionen, mens Joachim Puggaard rykkede ind i midterforsvaret i stedet for Nicolaj. Ellers var startformationen den samme som i sidste weekend.

De første 45 minutter var en lige affære med en lille spillemæssig overvægt til fynboerne, mens Varde var farligst især på omstillingerne.

Første scoringsmulighed faldt efter godt et kvarters spil, men Lasse Holm afsluttede for svagt på Dogan Ôzceliks frispilning, og det lykkedes en forsvarsspiller at få clearet og på nedfaldsbolden afsluttede Morten Smidt lige på målmanden. Fynboernes første mulighed faldt 5 minutter senere, da Sune Nissen fejlede et fremstød i feltet, men heldigvis headede fynboernes Anders Kolind lige forbi stolpen.

Føringsmålet til 1-0 faldt efter en lille halv times spil, hvor Morten Smidt tog sagen i egen hånd. Smidt rykkede sig fri af et par forsvarsspillere og fra 12-14 meters afstand sendte han bolden på indersiden af stolpen, hvorfra den røg i nettet.

10 minutter før pausen fik først Kristoffer Sørensen en dyb flænge ved det ene øjenbryn efter en hovedstødsduel, men kom dog på banen igen med en stor forbinding og lige inden pausen måtte Dogan Özcelik forlade banen med en benskade. Begge måtte lade sig udskifte i pausen.

Fynboerne kom bedst ud efter pausen, og var tæt på en udligning efter 10 minutters spil, men hovedstødet gik forbi mål. Kort efter måtte indskiftede Peter Barfoed Brix bide i græsset efter en nærkamp i straffesparksfeltet, og da han var særdeles groggy efter sammenstødet blev det nødvendigt med en ny udskiftning.

Resten af kampen pressede fynboerne godt på og havde flere chancer til at udligne hjemmeholdets føring. Sune Nissen hev en god redning frem efter godt 20 minutters spil, på et hovedstød fra nært hold og ligeledes med et kvarter igen, hvor han reddede et godt forsøg fra fynboernes Anders Kolind.

Med 10 minutter igen lykkedes det dog fynboerne at overliste Sune Nissen, men målet blev annulleret for off side.

I de sidste 10 minutter satsede gæsterne hele butikken, hvilket afstedkom flere gode muligheder for hjemmeholdet til at lukke kampen. Morten Smidt havde en god mulighed med 5 minutter igen, men keeperen reddede Smidts forsøg fra kanten af feltet. 2 minutter senere fik Smidt en ny mulighed, men afslutningen røg denne gang en meters penge over og forbi målet.

Fynboernes største mulighed kom 2 minutter inde i overtiden, hvor bolden dansede på stregen inden det lykkedes Sune Nissen at få ekspederet bolden væk fra farezonen.

Forløsningen kom endelig i det 95. minut, hvor Morten Smidt på Mathias Backs frispilning hamrede bolden på undersiden af overliggeren, hvorfra bolden sprang ned på den rigtige side af stregen og op i nettaget, og udløste vild jubel hos det hårdtramte Varde mandskab. Dommeren fløjtede kampen af, da bolden var givet op.

Efter kampen måtte en meget tilfreds cheftræner Søren Pallesen erkende, at gameplanen ikke var lykkedes, og at kampen i for høj grad blev spillet på fynboernes præmisser.

“Vi løber for lidt uden bold, og glemmer at spille den rundt i egne rækker, men forsøger i stedet en vinderaflevering med det samme. Jeg er dog vild imponeret over gutternes indstilling og fight på trods af den store modgang, og glæder mig over at vi for en gang skyld har marginalerne på vores side. En cadeau til vore fynske modstandere, som udover at være et fysisk stærkt mandskab også spillede en ganske særværdigt gang fodbold”.

Med sejren rykkede Varde holdet op på 4. pladsen i tabellen med samme pointstal som EfB på 5. pladsen. Holdets næste opgave er på lørdag, hvor holdet på udebane møder Akademi holdet fra Oure. Der er kampstart kl. 12.00.

Matchfacts Varde IF Elite – SSV Højfyn: 

Resultat 2-0 (1-0)

1-0 Morten Smidt (29.)

2-0 Morten Smidt (90 +5.)

Dommer: Henrik Hansen

Tilskuere: 170.

Varde: Sune Nissen – Simon Jelstrup, Kristoffer Sørensen (46. Peter Barfoed Brix, 58. Nicolai Andreasen), Joachim Puggaard, Mikkel Schultz – Mathias Backs, Mikkel Knudsen, Niclas Holm, Lasse Holm – Morten Smidt, Dogan Özcelik (46. Mads Falk Knudsen).

Ikke benyttet: Rasmus M. Christiansen

Advarsler Varde: Mathias Backs (78.) og Nicolaj Andreasen (80.)

Advarsler SSV Højfyn: Kristoffer Damsted (69.) og Nick Vikkelsø Hansen (90 +4.)

 

17. September af Ejgil Gammelgaard