Fortjent sejr til Rishøj

Efter forårets ringeste indsats måtte Varde tage hjem fra Rishøj med et nederlag på 3-0. Ved pausen var stillingen 0-0.

Hos Varde var Kristoffer Sørensen tilbage i det centrale i stedet for Thomas Kirkegaard Jensen, ellers var startelleveren den samme som i seneste kamp mod FC Sydvest.

Rishøj satte sig på spillet fra kampens start, men benyttede sig primært af dybe stikninger fra midten af banen, som Varde-defensiven ikke havde de store problemer med at afvise de første 45 minutter. Zia Wahidi kom dog frem til en god mulighed efter knap 10 minutters spil, hvor han fik lidt for meget plads, men Sune Nissen parerede forsøget til hjørnespark.

Vardes eneste mulighed i de første 45 minutter tilfaldt Morten Smidt midt i halvlegen, da han blev spillet fri med en dyb stikning, men afslutningen fra en lidt spids vinkel lykkedes det keeperen at parere til hjørnespark.

Det lykkedes værterne at få bolden i mål godt 5 minutter før pausen, men målet blev korrekt annulleret for off side.

En chancefattig 1. halvleg med værterne mest på bolden, men Varde defensiven gjorde det godt, og afviste konsekvent i feltet. Det offensive spil fungerede derimod slet ikke. Der blev spillet med for lidt tålmodighed, løbet for lidt uden bold, og frem for alt manglede den rigtige attitude.

Håbet var dog stadigvæk lysegrønt, da dommeren fløjtede op til de sidste 45 minutter, men det varede ikke længere.

Rishøj skubbede spillet længere frem på banen og lagde fra halvlegens start et tungt pres på Varde defensiven, som dog klarede frisag indtil det 58. minut. Her viste Zia Wahidi igen klassen, da han efter en stikning i dybden tog et enkelt træk ind i banen og derefter med venstrefoden lagde bolden ind i målhjørnet uden chancer for Sune Nissen.

Inden Varde spillerne var kommet sig over dette chok scorede Rishøjs Jannik Skov Hansen til 2-0 et par minutter senere, og afgjorde hermed reelt set kampen i varmen, der lå som en tung dyne kampen igennem på Rishøj Stadion. Varde spillerne løb tør for energi, og måtte nøjes med at løbe rundt mellem Rishøj spillernes pasninger.

Målet til 3-0 faldt med godt 10 minutter tilbage af kampen og blev scoret af Carsten Pedersen igen efter glimrende opspil.

Kedelig 2. halvleg set med Varde briller, hvor den sidste halve time udelukkende drejede sig om at undgå at få en alvorlig snitter. Dog positivt at Mathias Backs var på banen fra starten af 2. halvleg og viste sig helt “fit for fight” efter 4 ugers skadespause.

Cheftræner Søren Pallesen var da også ganske klar i spyttet efter kampen: ” Det var fuldt fortjent at vi tabte i dag. Det var den slags nederlag, hvor man er rimelig afklaret bagefter. Det var en bleg indsats fra hele banden, inklusiv træneren”, lød det og han fortsatte: ” Vi var der bare ikke og var dårlige med bolden, hvilket var grunden til, at vi ikke kunne true offensivt. Måske skulle vi også have valgt en anden taktik”.

Med nederlaget er nedrykningsfaren stadigvæk aktuel, men mange resultater skal falde ud til Vardes bagdel, såfremt 33 points ikke er tilstrækkeligt til en ny sæson i danmarksserien. Endvidere venter 2 kampe, hvor Varde har mulighederne for selv at sætte tingene på plads.

I den sidste hjemmekamp næste lørdag venter KFUM BK, Roskilde, som kæmper indædt med Greve om 2. pladsen, som sikrer slutspil om 2 oprykningspladser til 2. division.

Matchfacts Rishøj Boldklub – Varde IF Elite

Resultat 3-0 (0-0)

1-0 Zia Wahidi (58.)

2-0 Jannik Skov Hansen (60.)

3-0 Carsten Pedersen (79.)

Dommer: Michael Schlander

Tilskuere: Ca. 125

Varde: Sune Nissen – Daniel Kristiansen, Nicolaj Andreasen, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard (71. Thomas Kirkegaard Jensen) – Daniel Eugster (46. Mathias Backs), Mikkel Knudsen, Niclas Holm, Lasse Holm -Dogan Özcelik (55. Buster Kirchner), Morten Smidt.

 

5. Juni 2016 af Ejgil Gammelgaard