Fortjent sejr til Brabrand

Det lykkedes ikke for Varde IF Elite at hente point med hjem fra lørdagens kamp mod Brabrand. Hjemmeholdet vandt en fortjent sejr på 2-1 efter 1-0 ved pausen.

Varde spillerne var tydeligvis mærket af onsdagens pokalkamp mod AGF og nåede aldrig helt op i gear i opgøret. hvor Brabrand spillerne kampen igenem lige netop havde den anelse mere vilje og energi, som berettigede sejren. At Varde så endnu engang kom bagud inden der var spillet 10 minutter gjorde selvfølgelig heller ikke opgaven nemmere.

Varde stillede op i en 4:1:4:1 formation med Jacob Riber på den defensive midtbane, mens en småskadet Esben Lauridsen havde overladt venstrekanten til Rasmus Harm. Ellers var det samme startformation som mod AGF.

Kampen var lige i den indledende fase. men allerede efter 9 minutters gik det galt. Brabrand havde en hel motorvej i Vardes venstre forsvarside og på indlægget lykkedes det hverken Rasmus Jessen eller Søren Nørgreen at få tacklet og efterfølgende havde den tidligere Varde spiller Jesper Brinck nemt ved at udplacere en sagesløs André Christiansen i Varde målet.

I de følgende 10 minutter havde Varde spillerne det virkelig svært, og stort set alt mislykkedes. Holdet var da også særdeles heldig med ikke at komme yderligere bagud i denne periode, ikke mindst da Nicolai Johansen sparkede i sidenettet i helt fri position. Herefter fik Varde sat mere skik på spillet og resten af halvlegen var helt lige spillemæssigt, uden reelle chancer til nogen af holdene.

Fortjent Brabrand føring ved pausen, hvor Varde ikke havde haft et eneste nærgående forsøg.

Efter pausen blev formationen ændret til 4:4:2, idet Jacob Riber blev flyttet ud højekanten og Rasmus Harm frem som hængende angriber, uden at det dog affødte væsentlig mere slagkraft offensivt. Efter 5 minutters spil af halvlegen var Steffen Andersen tæt på at øge Brabrands føring, da en ripost fra André Christiansen ramte Steffen på knæet, men heldivis sneg bolden sig lige forbi stolpen. I den modsatte ende havde Morten Smidt og  Steffen Andersen begge en afslutning, uden at det dog for alvor var farligt.

Efter godt et kvarters spil tog trænerbanken konsekvensen af den lidt blodfattige indsats og foretog en dobbeltindskiftning. Rasmus Harm og Jacob Riber blev afløst af Niklas Fyhn og Esben Lauridsen og lidt senere blev Jesper Svennesen afløst af Rasmus Lindhardt.

Indskiftningerne gav Varde en lille overvægt spillemæssigt i resten af kampen, men Brabrand spillerne forsvarede sig klogt og var hele tiden farlige i omstillingsspillet. Muligheden kom da også med 7 minutter igen, efter at Rasmus Jessen var flyttet frem i angrebet for at lægge ekstra tryk på Brabrand defensiven. En lang bold frem til Seamus Bartholdy blev ikke ekspederet væk af Steffen Andersen, som havde overtaget venstreback pladsen, og Bartholdy spurtede efterfølgende fra Søren Nørgreen og havde let ved at afdrible André Christiansen og score i det tomme mål.

Hermed var kampen afgjort og Morten Smidts reduceringsmål i det 91. minut på et flot langskud, der kilede sig ind i krogen, havde kun kosmetisk betydning. Vardes 3. udebanenederlag ud af 3 kampe var hermed en kendsgerning, og med resultatet dumpede holdet ned på en 13. plads lige over stregen.

Det var da også en skuffet trænerstab vi talte med efter kampen. “Vi magter ikke at spille vores chance i dag, og det var tydeligt at flere af de bærende kræfter var mærket af kampen i onsdags mod AGF”, lød det således fra Jørn Bach. “På den anden side må vi også erkende at vi i denne opbyggende fase er et bundhold, og bliver nødt til at spille og agere derefter. I de to næste kampe venter Middelfart og Ringkøbing, 2 ekstrem vigtige kampe, hvor kun resultaterne tæller, mens skønhedskaraktererne er ligegyldige”, sluttede således cheftræneren.

Blandt de bedste på Varde holdet i dag, hvor indsatsen generelt var på det jævne, kan nævnes André Christiansen, som var sagesløs ved begge scoringer, samt Kristian Skov, der med hastige skridt er ved at finde storformen, ikke mindst offensivt.                       

Matchfacts Brabrand – Varde

Resultat: 2-1 (1-0)

1-0 Jesper Brinck (9.)

2-0 Seamus Bartholdy (83.)

2-1 Morten Smidt (90. +1)

Dommer: Lars Halskov

Varde: André Christiansen – Kristian Skov, Søren Nørgreen, Rasmus Jessen, Jesper Svennesen (71. Rasmus Lindhardt) – Jacob Riber (62. Niklas Fyhn) – Steffen Andersen, Kasper Køhlert, Morten Eggert Nielsen, Rasmus Harm (62. Esben Lauridsen) – Morten Smidt.

Ikke benyttet: Jonas Flindt Christensen

Advarsler:

Varde: Morten Smidt (31.) og Esben Lauridsen (89.)

Brabrand: Ingen

 

15. September 2012 af Ejgil Gammelgaard