Flot punktum for foråret

Buster Kirchner 2016
Med sit første mål i Varde trøjen bragte Buster Kirchner Varde på sejrskurs

Varde satte et flot punktum for foråret, da holdet i sidste spillerunde fortjent besejrede Kolding Boldklub med 2-0 efter 0-0 ved pausen.

Startformationen var helt den samme som i sidste weekends hjemmekamp mod KFUM BK, Roskilde.

Første halvleg bar præg af, at begge hold var udenfor nedrykningsfare og kun havde æren at spille for. Spillet var ligeligt fordelt og chancerne ganske få. Tættest på var Kolding Boldklubs Emil Raarup 2 minutter før pausen, da han med et tomt mål foran sig og uden at være presset høvlede en frispilning fra den tidligere Varde spiller Fiton Durguti over mål.

Fra 2. halvlegs start satte Varde spillerne sig på kampen. Tempoet blev skruet op, og der blev løbet meget mere uden bold.

Det var dog først de sidste 20 minutter at det spillemæssige overtag udmøntede sig i målchancer. Morten Smidt var tæt på i det 71. minut, da han blev spillet fri i dybden, men hans afslutning fra en lidt spids vinkel blev afværget af keeperen til hjørnespark.

Det var dog en stakket frist for koldingenserne, idet indskiftede Buster Kirchner 2 minutter senere med sidste første mål for Varde scorede til 1-0. Efter lidt tøven i værternes forsvar opsnappede Kirchner bolden, driblede forbi keeperen og fra en meget spids vinkel lykkedes det ham med venstre inderside at “putte” bolden i mål.

Målet til slutresultatet 2-0 faldt 10 minutter senere, og igen var det indskiftningsspillerne der kom i fokus. Thomas Kirkegaard Jensen strøg igennem til baglinjen i venstre side og på indlægget hukkede Daniel Eugster sikkert bolden i nettet.

I slutfasen var Nicolaj Andreasen tæt på at øge til 3-0, men efter at have driblet sig helt igennem lykkedes det keeperen at parere skudforsøget fra en spids vinkel til hjørnespark.

Efter indsatsen i de sidste 45 minutter en fuld fortjent Varde sejr, som cheftræner Søren Pallesen var særdeles tilfreds med: “Selv om der ikke var så meget på spil i kampen luner det altid med en sejr, og en god måde at slutte foråret af på”, lød det fra cheftræneren, som allerede er begyndt at fokusere på næste sæson. “Der er kun et par enkelte spillere i truppen der stopper, og der kommer 3 U19 spillere op fra egen avl, så det ser rigtig lovende ud. Både som hold og individuelt har vi rykket os meget i denne sæson, og jeg forventer helt klart, at vi rykker os yderligere i den kommende sæson” sluttede cheftræneren.

Mest iøjnefaldende Varde spiller i kampen var Mikkel Knudsen, som på den defensive midtbane spillede én af sine bedste kampe i foråret.

Matchfacts Kolding Boldklub – Varde IF Elite: 

0-1 Buster Kirchner (73.)

0-2 Daniel Eugster (83.)

Dommer: Rasmus Hornemann

Tilskuere: Ca. 200

Varde: Sune Nissen – Daniel Kristiansen, Nicolaj Andreasen, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard – Mathias Backs (78. Thomas Kirkegaard Jensen), Mikkel Knudsen, Niclas Holm, Lasse Holm (65. Buster Kirchner) – Morten Smidt, Dogan Özcelik (34. Daniel Eugster).

Advarsler Varde: ingen.

 

19. Juni 2016 af Ejgil Gammelgaard