Eugster afgjorde kampen i slutfasen

Daniel Eugster 2015
Daniel Eugster afgjorde kampen i slutfasen med en fremragende scoring

Varde vandt den fjerde sejr på stribe, da Daniel Eugster med et pragtmål sikrede sejren på 2-1 efter en kamp, hvor holdene havde hver deres halvleg. Hjemmeholdet burde have ført med 3-4 mål ved pausen, men måtte nøjes med 1-1, mens B1913 sad på spillet de sidste 45 minutter, og med lidt held kunne have afgjort kampen til egen fordel.

Lasse Holm var tilbage på venstre kant i stedet for Mads Falk Knudsen, ellers var startelleveren den samme som i sidste weekend mod Oure Fodbold Akademi.

Hjemmeholdet sad total på begivenhederne i 1. halvleg, hvor man med godt pasningsspil spillede rundt om de fysisk stærke og lidt tungere B1913 spillere. Efter en række nær ved og næste chancer burde Lasse Holm have brugt Varde på 1-0 efter 26 minutters, da han blev spillet fri af brormand Niclas, men i stedet for selv at afslutte forsøgte han at finde en fri Morten Smidt midt for mål, men det lykkedes en fynsk forsvarer at komme imellem og få sparket væk til hjørnespark.

Minuttet efter var altid superenergiske Morten Smidt tæt på med en afslutning fra en spids vinkel, men det lykkedes keeperen at parere til hjørnespark. Det var dog en stakket frist for fynboerne, for et par minutter senere blev Rasmus “MC” Christiansen spillet fri i dybden af Niclas Holm. MC driblede udenom keeperen og sparkede bolden i nettet forbi et par fynske forsvarsspillere på stregen.

Efter 38 minutters spil var Smidt tæt på at øge føringen, da han fra en spids vinkel sparkede lige forbi stolpen, og par minutter senere sendte Mathias Backs et projektil afsted mod mål fra godt 20 meters afstand, men desværre ramte bolden Kristoffer Sørensen.

Stik imod spil og chancer lykkedes det så fynboerne at udligne i næstsidste minut af halvlegen, da et hjørnespark ikke blev clearet godt nok, men endte hos en helt umarkeret  Rasmus Mariager ved bagerste stolpe, som sikkert sparkede bolden i nettet. Kold douche for Varde spillerne at gå til pause med.

Fynboerne kom ud efter pausen med en helt anden energi end i de første 45 minutter og da holdet samtidig ofrede en angriber og spillede med en ekstra mand på midtbanen blev Varde midtbane og defensiv sat under pres. Fynboerne vandt nu hovedparten af 2. boldene og drog fordel af en større fysik, da Varde holdet ikke magtede at spille rundt om dem.

Fynboernes største chance faldt efter et lille kvarters spil, da Nicolaj Andreasen serverede en friløber til en B1913 spiller, men heldigvis hev 100-kampsjubilaren Sune Nissen en kanonredning frem og efterfølgende fik Kristoffer Sørensen bolden ekspederet væk fra farezonen. Få minutter senere var fynboerne igen tæt efter flot opspil i højre side, men Ahmad Abdohs afslutning røg heldigvis over mål.

Få minutter senere havde Smidt en god mulighed på en dyb stikning, men hans afslutning fra en spids vinkel parerede keeperen. Minuttet efter var Nicolaj Andreasen igen i gavehjørnet, men blev denne gang reddet af Lasse Holm, som i sidste øjeblik fik afværget chancen og spillet bolden tilbage til Sune Nissen.

Med knap 10 minutter igen headede Smidt på overkanten af overliggeren på et indlæg fra Mathias Dahl, men rigtig farlig var forsøget dog ikke, da keeperen havde fuld styr på bolden.

Med 3 minutter faldt så afgørelsen. Joachim Puggaard snuppede lynhurtigt et frispark, hvor bolden vel knap nok lå stille, Daniel Eugster tæmmede kuglen og hukkede den ind ved stolpen fra ca. 25 meters afstand. Pragtmål, som igen demonstrerede Eugsters fremragende sparketeknik.

Et par minutter senere var Smidt tæt efter et soloridt, men afslutningen var nært hold røg i sidenettet. Et par minutter inde i tillægstiden var fynboerne tæt på med et giftigt indlæg, men altid frygtløse Joachim Puggaard fik clearet det giftige indlæg til hjørnespark.

Med sejren overtog Varde 3. pladsen i tabellen, efter at alle holdene nu har mødt hinanden en enkelt gang. 17 points for 9 kampe er så afgjort godkendt, og ikke mindst efter den elendige start med 2 nederlag og en målscore på 0-8.

Næste weekend tages der hul på 2. runde, hvor Kolding Boldklub gæster Sydbank Stadion.

Matchfacts Varde IF Elite – B1913 

Resultat 2-1 (1-.1)

1-0 Rasmus “MC” Christiansen (29.)

1-1 Rasmus Mariager (44.)

2-1 Daniel Eugster (87.)

Dommer: Martin Sørensen

Tilskuere: 130.

Varde: Sune Nissen – Simon Jelstrup, Nicolaj Andreasen, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard – Mathias Backs (56. Morten Jepsen), Niclas Holm, Mikkel Knudsen, Lasse Holm (75. Mathias Dahl), – Morten Smidt, Rasmus “MC” Christiansen (63. Daniel Eugster).

 

Den 1. Oktober 2016 af Ejgil Gammelgaard