Effektivitet sikrede 3 points

Vardes DS-hold hentede en ny sejr lørdag eftermiddag på Sydbank Stadion, hvor det i højere grad var effektivitet end prangende spil der gjorde udslaget. Slutresultatet blev 3-1 efter pauseføring til hjemmeholdet på 2-1.

Trænerstaben havde valgt at give come back til unge Simon Matras i startopstillingen på bekostning af Rasmus Harm, men ellers var startformationen den samme som i sidste weekend mod Vejgaard.  

Det første kvarter af lørdagens kamp var en lige affære uden chancer til nogen af holdene. Herefter tilkæmpede Varde-holdet sig et spillemæssigt overtag, og på kampens første reelle chance bragte Tobias Jeremiassen hjemmeholdet i front. Super flot scoring fra et godt stykke uden for feltet, hvor Tobias firsttimede en returbold fladt ind ved den ene målstolpe. Blot 4 minutter senere takkede Simon Matras for tilliden til start elleveren, da han sikkert øgede til 2-0. Kristoffer Sørensen havde dog også stor andel i målet, da han brød en VRI omstilling på midten af banen og efter et par træk spillede Matras fri med en dyb stikning.

Jeppe Carstensen kunne have lukket kampen efter godt en halv times spil, da han blev spillet fri i feltet, men desværre blev det til en forkølet afslutning, som sneg sig forbi stolpen. Kort efter var Steffen Andersen tæt på at få hovedet på et indlæg fra højrekanten, men ellers skulle man helt hen til slutningen af halvlegen før end der igen skete noget. Her lykkedes det gæsternes Mike Lyngsø at få reduceret til 2-1 på gæsternes eneste mulighed i de første 45 minutter. Efter en misforståelse i hjemmeholdets forsvar slap Mike Lyngsø alene i gennem, Brian Heller halvklarede i første omgang, men på riposten viste Mike Lyngsø ingen nåde og scorede sikkert.

En kold dukkert for hjemmeholdets spillere, som med medvinden i ryggen i 1. halvleg burde have ført med et par mål ved pausen, men hvor håndbremsen af lidt uforståelige grunde delvis blev trukket efter målet til 2-0.

Gæsterne startede bedst efter pausen og var tæt på udligning i det 52. minut efter en standardsituation, hvor bolden blev lagt ind i feltet, men hvor en Varde fod kom i vejen og situationen clearet til hjørnespark.

Hjemmeholdet havde generelt svært ved at få styr på spillet efter pausen, men efter et lille kvarters spil lykkedes det dog for indskiftede Rasmus Harm, at øge føringen til 3-1 på hjemmeholdets vel nok eneste reelle scoringsførsøg i 2. halvleg. Rasmus Harm startede selv angrebet omkring banens midte, og på Steffen Andersens indlæg fra højrekanten sparkede han bolden i mål fra få meters afstand.

Nu forventede hjemmepublikummet at Varde stille og roligt ville køre sejren hjem, men det lykkedes aldrig for Varde spillerne at få ro på spillet. Der blev stresset alt for meget og forsøgt med vinderafleveringer fremad banen hver gang bolden blev erobret. Resultatet blev at de sidste 30 minutter blev en gang indianerfodbold med alt for mange boldtab uden at gæsterne dog for alvor kom tæt på et reduceringsmål, som kunne have skabt fornyet spænding i kampen. Tættest på var VRI med ét af mange frisparksforsøg fra Troels Hansen, som tog overkanten af overliggeren og gik til målspark.        

Hos spillere og trænerstab var det da også i højere de 3 points end selve spillet, der var i højsædet efter kampen. “Hellere spille en halvdårlig kamp og få 3 points end spille en flot kamp, og kun få et enkelt point”, lød det således fra assistenttræner Kurt Cartsensen. Cheftræner Jørn Bach roste spillerne for en i efteråret sjælden set effektivitet i afslutningerne, men kritiserede holdet for at have lavet for mange unødvendige frispark på egen banehalvdel i 2. halvleg. “Endvidere er det tydeligt og ikke overraskende, at nogle af de unge spillere mangler lidt tålmodighed og bliver for ivrige, men heldigvis har vi flere rutinerede kræfter på holdet , som er i stand til at holde hovedet koldt, når det brænder på”, lød det fra en optimisk og generelt set tilfreds cheftræner efter de første 10 kampe i efteråret. “Nu venter der et par svære udekampe mod Lindholm og Kjellerup, men selvtilliden fik endnu en tak opad, så jeg tror på et godt udgangspunkt til forårssæsonen”, sluttede cheftræneren.    

Med sejren og 10 points i de seneste 4 kampe rykkede Varde-holdet op på 4. pladsen i rækken med 17 points og afstanden til Kjellerup, som ligger lige over stregen med 19 points, blev igen indsnævret til 2 points. Holdets næste opgave er på søndag, hvor holdet igen skal en tur til det nordjyske. Kampen mod Lindholm, som ligeledes har 17 points, fløjtes op kl. 13.30.

Matchfacts Varde IF Elite – VRI:              

Resultat 3-1 (2-1)

1-0 Tobias Jeremiassen (17.)

2-0 Simon Matras (21.)

2-1 Mike Lyngsø (43.)

3-1 Rasmus Harm (58.)

Dommer: Esad Deronjic

Tilskuere: 120

Varde: Brian Heller – Tobias Jeremiassen, Kristoffer Sørensen, Søren Nørgreen, Jesper Svennesen – Jeppe Carstensen (46. Rasmus Harm), Niklas Fyhn, Søren Pallesen, Martin Thomsen (86. Lennart Borgvardt) – Steffen Andersen, Simon Matras (78. Rasmus Svennesen).

Advarsler: Martin Thomsen (28.), Rasmus Harm (55.) og Søren Pallesen (90).

 

13. Oktober 2013 af Ejgil Gammelgaard