DS hentede et vigtigt point i bundopgøret trods mand i undertal den sidste halve time

Varde sikrede sig et uhyre vigtigt point i udekampen fredag aften mod FC Sydvest 05 Tønder. Simon Jelstrup sikrede en halvlegsføring på 1-0, men en tidlig udligning i 2. halvleg samt udvisning af Martin Thomsen med en lille halv time igen betød, at det nu gjalt om at forsvare det ene point, hvilket lykkedes med en indædt fight.

Trænerstaben havde valgt samme startopstilling som i sidste week´ends kamp mod B1913. Det indebar at tilbagevendte Kasper Køhlert og Mathias van Beest begge startede på bænken.

Hjemmeholdet kom bedst fra start og sad på det meste af spillet den første halve time, hvor det ikke for alvor lykkedes Varde spillerne at komme ind i kampen. Lasse TK måtte diske op med en god redning allerede i det 8. minut, da han snuppede et hovedstød fra tæt hold, men ellers var det en chancefattig første halve time.

Føringsmålet til 1-0 ved Simon Jelstrup kom på den første reelle chance til Varde. Efter glimrende opspil på højre kant serverede Niclas Holm bolden til Simon Jelstrup, som var fulgt med op fra sin back position til feltet, og Jelle scorede sikkert et af sine sjældne mål med venstre poten.

Varde holdet overtog nu kampens momentum og få minutter senere havde Simon Matras en gylden mulighed for at øge føringen på en frispilning fra Niclas Holm, men desværre endte hans afslutning fra nært hold en meters penge forbi stolpen. 

Kort forinden måtte Peter Brix lade sig udskifte med en lårskade og blev erstattet af Kasper Køhlert, som var involveret i en stor mulighed til hjemmeholdet kort før pausefløjtet. “Kølle” missede en clearing i feltet, hvilket afstedkom at en FC Sydvest spiller pludselig var helt fri foran målet, men heldigvis strøg afslutningen lige over mål.

1-0 til Varde ved pausen efter en halvleg, hvor spillet kun fungerede det sidste kvarter.

Varde fik en dårlig  start på de sidste 45 minutter med et gult kort til Martin Thomsen allerede i det 2. minut efter et professionelt frispark, og 5 minutter senere faldt udligningen ved Villads Møller efter en omstilling, foranlediget af et halvkikset udspark fra Lasse TK, hvor hele Varde holdet var på vej frem. Målet fremkaldte voldsomme protester fra Varde spillerne, som mente at scoringen blev foretaget med hånden.

Et par minutter senere var hjemmeholdet uhyre tæt på at bringe sig i front, men afslutningen fra Mahir Dzankovic prellede af på overliggeren.

Herefter bølgede spillet frem og tilbage indtil Varde blev reduceret til 10 mand, da Martin Thomsen modtog sit andet gule kort for hands midt på egen bane halvdel. Hændelsen forekom helt og aldeles tilfældig og forekom som en urimelig kendelse efter linjedommerens markering.

Udvisningen medførte at kampen skiftede karakter, hvor Varde i resten af kampen måtte kæmpe indædt for at forsvare det ene point. Det lykkedes til fulde, og på trods af at begge de centrale forsvarsspillere var ude af kampen, havde defensiven godt styr på et hav af frisparksindlæg ind i i feltet. 

Midt i halvlegen var Niclas Holm endda uhyre tæt på med et langskud fra 35 meters afstand, som hjemmeholdets keeper med stort besvær fik fistet over mål.

Efter kampen var der stor frustration i Varde lejren over udvisningen af Martin Thomsen, men som assistenttrlæner Morten Køhlert udtalte: “Positivt at vi trods alt henter det ene point på en dårlig dag”.

Med det ene point blev afstanden ned til FC Sydvest bibeholdt på 7 points, og da Tarup/Paarup samtidig spillede 1-1 mod B1913 har Varde stadigvæk 2 points mere på kontoen end Tarup/Paarup, som er Varde holdets næste modstander hjemme på lørdag.                 

Matchfacts FC Sydvest 05 Tønder – Varde IF:

Resultat: 1-1 (0-1)

0-1 Simon Jelstrup (32.)

1-1 Villads Møller (52.)

Udvisning: Martin Thomsen (67.)

Dommer: Michael Kjær

Tilskuere: 119

Varde: Lasse T. Kristiansen – Simon Jelstrup, Peter Brix (36. kasper Køhlert), Martin Thomsen, Malthe kilmark (56. Kasper Søndergaard) – Jonas Alsted, Mads Bonnén, Lasse Holm, Burak Bozdemir (68. Mathias van Beest) – Simon Matras, Niclas Holm.

Ikke benyttet: Søren Hermansen og Rasmus Bornhøft.

Advarsler Varde: Martin Thomsen (47. og 67.), Simon Matras (78.)

Advarsler FC Sydvest: Kasper Vejrup (87.)

 

Den 7. Maj 2022 af Ejgil Gammelgaard