DS hentede 3 points i sæsonpremieren

Nikolaj Forst scorede til 1-0 på en fremragende helflugter

Efter 9½ måneds pause var der atter turneringsfodbold på programmet for Vardes DS-hold, som i premierekampen på Viby Idrætspark kunne trække sig tilbage med en hårdt tilkæmpet sejr på 3-1 på 2 mål i slutfasen. Ved pausen var stillingen 1-1.

Det var et væsentlig forynget Varde trup, der lørdag formiddag satte kurs mod Aarhus. De rutinerede forsvarsklipper Kristoffer Sørensen og Nikolaj Andreasen samt Niclas og Lasse Holm var alle 4 ude. Det tvang cheftræner Søren Pallesen til en alternativ 3:4:2:1 formation med en bagkæde bestående af Søren Jelstrup, Joachim Puggaard og Mikkel Blåholm med  Jonas Gejel Hansen som bølgebryder på den defensive midtbane. Mikkel Fischer var tilbage i start 11´eren på venstre kant, mens Jeppe Aarhus lå alene i front foran Viktor Fischer og Jesper “mc” Christiansen.

Efter en rodet indledende fase på kampen fik Varde først sat skik på spillet og føringsmålet i det 23. minut var aldeles fremragende. På et indlæg fra venstre side fra Jesper “mc” Christiansen helflugtede Nikolaj Forst bolden i nettet med et kanonskud, helt uden chancer for værternes keeper.

Godt 5 minutter senere fik Mikkel Rohde muligheden for at udbygge føringen, da der blev begået straffespark mod Mikkel Fischer – én af de tyndere af slagsen. Desværre missede Rohde for en sjælden gang skyld fra pletten, da hans skud prellede af på overliggeren.

I stedet bragte Vibys Kasper Møller balance i regnskabet, da han få minutter senere headede bolden i nettet efter et langt indkast i feltet.

Lige før pausefløjtet havde Jeppe Aarhus en stor mulighed for atter at bringe Varde i front, men hans afslutning blev reddet af en forsvarsspiller på stregen.

På trods af misbruget af de 2 store scoringsmuligheder var uafgjort ved pausen ganske passende. Især ved  standardsituationer var hjemmeholdet i flere omgange tæt på at overliste Varde holdet.

Viby var klart bedst de første 20-25 minutter af 2. halvleg, hvor Varde havde svært ved at få spillet til at hænge sammen. Men flere gode redninger af Lasse T. Kristiansen, ændring af formationen til 4:4:2 samt et imponerende indgreb af Joachim Puggaard, som nåede tilbage og fik tacklet bolden væk fra en helt fri Viby spiller i feltet holdt Varde inde i kampen og med godt 10 minutter tilbage af kampen slog Varde kontra.

Efter en halvklaring på et skud fra Mikkel Rohde var Nikolaj Forst først over bolden og lagde en flot aflevering ind til Viktor Skovby, som sikkert scorede.

Herefter gik gassen lidt ud af ballonen for hjemmeholdet og i kampens overtid kunne Jeppe Aarhus slukke festen med et hovedstødsmål til 3-1 på et indlæg fra Viktor Skovby.

Cheftræner Søren Pallesen var særdeles tilfreds med resultatet og spillernes arbejdsindsats. “Viby var lige så bøvlet en modstander, som jeg havde regnet med. Kampen kan heller betegnes som velspillet, men spillerne udviste en fantastisk energi i sommerheden, og 3 points i premierekampen er vigtigere end det polerede fodboldspil”.

Kampen gav debut til én af de unge spillere af egen avl Oliver Hougaard, som blev skiftet ind med et kvarter tilbage af kampen, da en anden indskifter Viktor Hallum måtte udgå med en skade.   

Næste turneringskamp er først om 14 dage, hvor holdet ude møder Tarup-Paarup.     

Førstkommende onsdag spiller holdet dog en VAR-træningskamp mod Tjørring IF på Ikast Stadion.            

Matchfacts Viby – Varde:

Resultat 1-3 (1-1)

0-1 Nicolaj Forst (23.)

1-1 Kasper Møller (34.)

1-2 Viktor Skovby (82.)

1-3 Jeppe Aarhus (90.+3)

Dommer: Nicolai Højmark Lauridsen

Tilskuere: Ca. 125

Varde: Lasse T. Kristiansen – Søren Jelstrup, Joachim Puggaard, Mikkel Blåholm – Nicolaj Forst, Jonas Gejel Hansen (57. Viktor Hallum 75. Oliver Hougaard), Mikkel Rohde, Mikkel Fischer (61. Simon Jelstrup) – Jesper “mc” Christiansen, Viktor Skovby – Jeppe Aarhus.   

Advarsler Varde: Mikkel Rohde (60.) og Lasse T. Kristiansen (90.+2)

Advarsler Viby: Kasper Møller (90.+4)

 

Den 16. August 2020 af Ejgil Gammelgaard