De første 3 kampe er udsat som følge af Corona

Som følge af Corona krisen er alle aktiviteter inklusiv træning i foreningsregie foreløbig sat på stand by til og med søndag den 29. marts.

Det indebærer at såvel premierekampen i morgen mod Kolding Boldklub samt de efterfølgende 2 kampe mod henholdsvis OKS og Otterup er udsat.

På grund af den usikre situation, hvor det er muligt, at regeringen forlænger sin anbefaling, vil DBU endnu ikke lægge sig fast på et program for DS i foråret – derfor vil en melding først komme på et senere tidspunkt.

Turneringschef for de 4 puljer i Danmarksserien Thomas Lesly Rasmussen, DBU Sjælland har følgende kommentater til afviklingen af de udsatte kampe samt programmet for foråret:

“Lige nu lader vi de her 14 dage køre, og så har vi nogle scenarier liggende i skuffen. Det bliver spændende at følge, for det kan være, at der ryger flere runder med, så vi kan ikke gå ind og låse et helt program nu, hvis nu det forlænges”.

“Så ved jeg godt, at nogle trænere nok gerne vil vide, hvornår den første kamp er, og den eneste besked er lige nu, at vi starter den 30. marts. Men om det bliver rykket, det ved vi ikke”.

Thomas Lesly forklarer, at de udsatte kampe i første omgang formentlig bliver til hverdagskampe. Skulle perioden uden kampe forlænges, så kan man lægge kampe ind i slutningen af Danmarksserie-sæsonen.

“Det kræver jo, at klubberne skal være klar på at spille kampe lørdag, onsdag og lørdag. Hvis vi gør det sådan, så ved vi også, at vi er nødt til at have nogle uger uden hverdagskampe, for spillerne er seriøse, men det er stadig serie-niveau”.

“Skolesommerferien plejer at være en gylden regel for, hvor skæringen er. Men i denne situation kan alt blive brudt, så vi skal egentlig bare finde en fornuftig løsning, som vi tror på holder. Der er ikke nogen optimal løsning, men lige nu er vores at finde plads til tre runder, og det skal vi nok opleve”.

“Klubberne har taget udsættelser fantastisk, og vi har ikke fået en eneste negativ kommentar omkring beslutningen. Folk har været virkelig forstående”, slutter turneringschefen.

Sportschef Claus Holm er selvsagt ærgerlig over udsættelserne, men udtrykker fuld opbakning til DBU´s beslutning: “I denne alvorlige situation kommer sundheden før fodbolden. Vi kan blot håbe, at det efterfølgende bliver muligt at afvikle turneringen på en sportslig fornuftig vis”.     

 

Den 13. Marts 2020 af Ejgil Gammelgaard