Brinck afgjorde kampen i overtid

Jesper Brinck sikrede sejren med sit mål til 2-1 i overtiden

På et mål af Jesper Brinck 2½ minut inde i dommer Andreas Knudsens overtid sikrede Varde sig yderst fortjent alle 3 points i kampen mod Skjold på Sydbank Stadion. Slutresultatet blev 2-1 efter 0-0 ved pausen.

Varde stillede med samme startformation som i sidste weekends opgør mod Aarhus Fremad, da anfører Rasmus Jessen som ventet ikke blev klar til opgøret. Der blev lagt et højt pres på Skjold kampen igennem, og københavnerne fik slet ikke gang i det etablerede angrebsspil. Ganske karakterisk faldt gæsternes mål da også på holdets eneste regulære chance i kampen, hvor hjemmeholdets Casper Homann og Steffen Silberbauer ikke kunne blive enige om, hvem der skulle gribe ind.

Til gengæld fik hjemmeholdet heller ikke iscenesat kantspillet, som det på forhånd var meldt ud fra trænerstaben skulle være nøglen til at åbne modstandernes forsvar. Alligevel blev der skabt rigelig med chancer til at sikre en komfortabel sejr, men skarpheden manglede i den grad, og var denne lørdag meget tæt på at koste 2 points.

Varde-mandskabet tog teten fra kampens start, og i medvinden blev Skjold presset langt tilbage på banen. Den første store mulighed faldt efter et kvarters spil, hvor Steffen Andersens hovedstødsforsøg efter en frisparksbold fra Morten Eggert blev reddet på stregen. 5 minutter senere burde Esben Lauridsen have bragt hjemmeholdet i foran, efter at Skjolds keeper Brian Viskjær tabte en hjørnesparksbold, men desværre gik afslutningen forbi mål.

I den sidste halvdel af 1. halvleg havde Morten Smidt 3 gode muligheder for at sikre halvlegsføringen. Først afsluttede han for svagt efter at være spillet fri på kanten af feltet. Derefter blev hans forsøg efter et frispark fra Morten Eggert pareret til hjørnespark og endelig med 3 minutter igen af halvlegen blev han spillet fri på en dyb stikning fra Esben Lauridsen, men desværre blev Smidts afslutning for tynd med venstreskøjten.        

Det var derfor en flok skuffede Varde spillerne der måtte gå til pausen efter en halvleg, som fuldstændig foregik på hjemmeholdets præmisser, men hvor skarpheden var en by i Rusland.

Hjemmeholdet kom også bedst ud efter pausen, og efter et godt langskudsforsøg fra Steffen Andersen i det 2. minut kom hjemmeholdet på tavlen minuttet efter. Efter et mønsterangreb på venstrekanten lagde Steffen Andersen bolden ind til Morten Smidt, som på kanten af det lille felt kanonerede bolden i nettet.

Herefter var det som om, at hjemmeholdet stillede sig tilfreds og overlod mere af spillet til gæsterne, uden at det dog blev farligt. Efter et kvarters forløb indtræf der dog et fatalt koncentrationssvigt i det bagerste forsvar, og Skjolds Casper Petersens kunne relativ nemt smutte igennem og udligne til 1-1.

Målet fik Varde spillerne til igen at stramme grebet om kampen, og 5 minutter senere burde Morten Smidt have bragt Varde i front påny. Kasper Køhlert, som spillede en stor kamp for hjemmeholdet, tørrede alene 4 mand og serverede en 100% chance for Smidt, som desværre måtte se forsøget afværget til hjørnespark. Med 10 minutter igen af kampen var det Jesper Brincks tur til at misse en stor mulighed. Helt fri i det lille felt lykkedes det ham at sparke bolden op på overliggeren.

Efter at at publikum derefter så småt havde indstillet sig på endnu et uafgjort resultat på hjemmebane tog samme Jesper Brinck dog revanche. Et fremragende skift dybt inde i overtiden fra indskiftede Rasmus Harm fra venstrekanten bragte Jesper Brinck helt fri på kanten af feltet, og Jesper udnyttede chancen forbilledet og scorede uden chance for Brian Viskjær. Udover et grovt frispark begået af gæsternes Mikkel Føge, som højest overraskende kun medførte et gult kort, skete der ikke mere og det var en flok glade Varde spillere, der kunne glæde sig over de meget fortjente 3 points.

Hos Varde var der come back til Stephen Jørgensen efter en lang skadespause. Stephen gjorde yderst fornuftigtden sidste halve time, hvor han afløste en småskadet Steffen Andersen, der sædvanen tro ydede en energisk indsats på den offensive midtbane.

Næste lørdag møder holdet Skovbakken, hvor  kampen fløjtes i gang kl. 13 ved Vejlby Risskov Centret. Her må Varde desværre undvære Kasper Køhlert efter advarslen i dagens kamp.

Matchfacts Varde – Skjold:

Resultat: 2-1 (0-0)

1-0 Morten Smidt (48.)

1-1  Casper Petersen (61.)

2-1 Jesper Brinck (90.)

Tilskure: 178

Dommer: Andreas Knudsen

Varde: Tommy Ladefoged – Steffen Silberbauer, Casper Homann, Søren Nørgreen, Jesper Svennesen – Morten Eggert (85. Jonas Sømmerly), Kasper Køhlert, Jesper Brinck, Esben Lauridsen (75. Rasmus Harm) – Steffen Andersen (62. Stephen Jørgensen) og Morten Smidt.

Ikke benyttet: Brian Heller

Advarsler Varde: Jesper Brinck og Kasper Køhlert

Advarsler Skjold: Brian Viskjær, Sigurd Jeppsson og Mikkel Føge

 

5. Maj 2012 af Ejgil Gammelgaard