Bittert nederlag i Skanderborg

På trods af overvægt i spil og chancer måtte Vardes 2. divisionshold igen forlade banen uden point. FC Skanderborg vandt heldigt lørdagens kamp med 1-0 på et mål scoret 10 minutter før slutfløjtet.

Cheftræner Jørn Bach havde til kampen foretaget en del ændringer i startformationen i forhold til kampen mod BSV. I forsvarskæden var Kristian Skov rykket tilbage som back i stedet for karantæneramte Niklas Fyhn, Jesper Lund var flyttet ned i midterforsvaret mens Søren Nørgren overtog venstre back positionen i stedet for Jeppe Carstensen. På kanterne spillede Martin Thomsen og Simon Matras, mens tilbagevendte Jakob Riber udgjorde angrebet sammen med Jack Holt.

Kampen blev generelt set ikke en skønhedsåbenbaring på en bane som ikke var værdig til 2. divisionsfodbold. Begge hold var tvunget til at spille lange bolde, og selv tilbagelægninger var for risikable.

Efter en god mulighed til Skanderborg allerede i kampens 2. minut, hvor André Christiansen reddede forsøget fra en fri Kim Rasmussen gik Varde spillerne frisk til sagen og 1. halvleg var en lige, men forholdsvis chancefattig affære.  Midt i halvlegen var Varde tvunget til at udskifte en skadet Morten Eggert Nielsen med Emil Sørensen, hvilket bevirkede at Jakob Riber blev flyttet ned på sin normale plads på den centrale midtbane, mens Emil Sørensen overtog pladsen i angrebet.   

2. halvleg startede som 1. halvleg sluttede, men efter en lille times spil tiltvang Varde sig et spillemæssigt overtag, og pressede værterne langt tilbage på banen. Den største chance kom efter ca. 65 minutters spil, da Kristian Skov driblede sig i gennem på højre kant over serverede en gigantisk chance til Martin Thomsen. Desværre var Thomsen så uheldig fra få meters afstand at ramme en Skanderborg spiller, der var placeret på stregen. Lidt senere var det indskiftede Fiton Durguti der fik chancen på en friløber efter en effektiv omstilling, men desværre blev det sidste træk for langt og det lykkedes Skanderborgs keeper at snuppe bolden.

Kort efter kiksede en ellers fejlfri spillende Kristoffer Sørensen et indgreb, hvorefter Kim Rasmussen lynhurtigt opsnappede bolden, afdriblede Jesper Lund og scorede sikkert uden chance for André Christiansen.  I de sidste minutter satsede Varde naturligvis hele butikken, hvilket afstedkom et par muligheder til Skanderborg, men der blev ikke scoret yderligere, og det var således en flok meget skuffede Varde spillere, der forlod Wannafind Stadion i Skanderborg. Igen måtte spillerne konstatere, at de sidste marginaler og skarphed/kynisme manglede i en kamp, hvor indstillingen var i top alle 90 minutter.

Det var da også en skuffet cheftræner Jørn Bach som efter kampen udtalte: “Det er det største tyveri nord for Ry Bakker. Hold kæft hvor var det ærgerligt. Vi spillede perfekt, drengene kæmpede og holdt Skanderborg fra chancer”.  

FC Skanderborgs cheftræner Claus Christiansen erkendte da også efter kampen, at Skanderborg var heldige med sejren: ”  Varde hører p.t. til i bunden, men det kunne man ikke se i dagens kamp. Holdet gik frisk til den og mangler i den grad marginaler og noget skarphed når tingene skal afgøres. Vi har selv lidt medvind p.t. og har stabiliseret os i midten af tabellen, forklarede cheftræneren efter sejren. Jeg har sgu  lidt ondt af Varde, da de faktisk gør det godt, men det er stolpe ud  for dem hver gang p.t. og derfor er de bundhold”, sluttede Christiansen efter 1-0 sejren.

Næste kamp er allerede på onsdag, hvor FC Svendborg gæster Sydbank Stadion, hvor kampen fløjtes op kl. 19.00. Lad os håbe, at marginalerne snart begynder at gå bare en anelse Varde spillernes vej.         

Matchfacts FC Skanderborg – Varde IF Elite:

Resultat 1-0 (0-0)

1-0 Kim Rasmussen (81.)

Tilskuere: 156

Dommer: Morten Krogh

Varde: André Christiansen – Kristian Skov, Kristoffer Sørensen, Jesper Lund, Søren Nørgren – Simon Matras (78. Fiton Durguti), Kasper Køhlert, Morten Eggert Nielsen (26. Emil Sørensen), Martin Thomsen – Jack Holt (66. Rasmus Harm), Jakob Riber.   

Ikke benytttet: Jonas Flindt Christensen og  Jeppe Carstensen

Advarsel: Jakob Riber

 

5. maj 2013 af Ejgil Gammelgaard