Ærgerligt nederlag

Efter en skuffende indsats måtte Varde indkassere et nederlag på 2-1 til B1909, hvilket også var stillingen efter de første 45 minutter.

I fraværet af anfører Kristoffer Sørensen var Thomas Kirkegaard Jensen rykket ned i centerforsvaret, mens vikarierende anfører Mikkel Knudsen var tilbage på den defensive midtbane. Ellers var startelleveren som i den seneste kamp mod Oure Fodbold Akademi.

Fynboerne lagde bedst ud mod et tøvende Varde-hold, som ikke virkede 100% klar fra start. Føringsmålet efter blot 8 minutters spil må keeper Sune Nissen tage på sin kappe, da et frisparksindlæg fra ca. 35 meters afstand sejlede i nettet, godt hjulpet af den kraftige vind. Målscoreren var Jonas Lund.

Få minutter senere kunne det være blevet 2-0 til fynboerne, da Thomas Kirkegaard Jensen hægtede en fynsk angriber i feltet, men overraskende blev der ikke fløjtet i situationen. Efter godt 20 minutters spil spillede fynboerne sig frem til god mulighed, men Sune Nissen parerede flot til hjørne på et kanonskud.

Vardes første afslutning faldt efter 27 minutters spil, da Joachim Puggaard afsluttede forbi stolpen på et godt indlæg fra Mathias Backs. Få minutter senere kiksede markeringerne i Varde forsvaret i forbindelse med et hjørnespark, og en umarkeret Mathias Munk kunne nemt heade kuglen i nettet til 2-0.

Målet virkede som lidt af et “wake-up call” for Varde spillerne, som tiltvang sig teten de sidste 10 minutter af 1. halvleg. Først var Nicolaj Andreasen tæt på med et hovedstød efter hjørnespark, som røg lige over overliggeren, og 2 minutter før pausefløjtet lykkedes det Joachim Puggaard på en flot stikning af Dogan Özcelik at reducere til 2-1 på et godt skud fra en spids vinkel. I overtiden var Mathias Backs endda meget tæt på at udligne, da fynboernes keeper Kim Larsen måtte have overliggeren til hjælp for at redde et frispark fra Backs.

Fortjent føring til B1909 ved pausen, men reduceringen og overtaget de sidste 10 minutter gav håb om, at Varde kunne vende kampen til egen fordel efter pausen.

De sidste 45 minutter var generelt set en rodet og chancefattig affære med utallige spilstop, hvor spillerne vånede sig i græsset uden at kampen dog kunne betegnes som værende hårdt spillet. Først mod slutningen af kampen lykkedes det Varde at få etableret et pres mod fynboernes mål, og to store muligheder til Emil Rindom Hansen kunne have ændret kampens resultat. I det 88. minut ekspederede han med højrebenet et indlæg langt forbi mål, hvor han enten skulle have forsøgt sig med venstrebenet, eller først have taget bolden under kontrol inden afslutningen. Den næste mulighed, som faldt 2 minutter inde i tillægstiden var dog langt større. Helt fri, midt for mål, på kanten af det lille felt lykkedes det desværre Emil at sparke bolden et par meters penge forbi stolpen.

Efter godt 7 minutters tillægstid kunne dommeren fløjte kampen af, og skulle der være en vinder af kampen, var det fortjent at sejren gik til fynboerne. Varde spillerne havde svært ved at få positionsspillet til at fungere og forfaldt i alt for høj grad til at spille med lange bolde.

En skuffet cheftræner Søren Pallesen lagde da heller ikke fingrene imellem efter kampen: ” Vi var simpelthen ikke gode nok. Der manglede lige lidt over hele linjen”, lød det fra cheftræneren, som fortsatte: “Jeg føler lidt en blanding af at være sur og skuffet, og jeg er lidt ærgerlig over det. Det ved jeg også, at spillerne er. De kunne også mærke, at der manglede det sidste i dag”.

På trods af nederlaget holder Varde fast i 4. pladsen i tabellen, men med undtagelse af 3 hold, som har skilt sig ud i toppen samt 3 hold i bunden af tabellen er midterfeltet uhyre tæt med kun 3 points ned til Tarup-Paarup, som ligger lige under stregen.

Vardes næste opgave er på lørdag, hvor holdet ude skal møde Tuse IF med kampstart kl. 15.00.

Matchfacts Varde IF Elite – B1909:     

Resultat: 1-2 (1-2)

0-1 Jonas Lund (8.)

0-2 Mathias Munk (33.)

1-2 Joachim Puggaard (43.)

Dommer: Martin Sørensen

Tilskuere: 120.

Varde: Sune Nissen – Daniel Kristiansen, Thomas Kirkegaard Jensen (86. Emil Falk Knudsen), Nicolaj Andreasen, Joachim Puggaard – Mathias Backs, Mikkel Knudsen Niclas Holm, Lasse Holm (61. Emil Rindom Hansen) – Morten Smidt, Dogan Özcelik (68. Steffen Andersen).

Advarsler Varde: Mikkel Knudsen (8.), Joachim Puggaard (68.) og Mathias Backs (90.+2).

Advarsler B1909: Mathias Munk (90.+2).

 

23. April 2016 af Ejgil Gammelgaard