Ærgerligt nederlag efter lige kamp

Desværre lykkedes det ikke Vardes DS-hold at hente points i årets sidste kamp. Efter en lige kamp, hvor Varde ikke kendte sin besøgelsestid og ikke havde marginalerne på sin side måtte holdet indkassere et nederlag på 2-1 til Kolding Boldklub efter 1-1 ved pausen.

I forhold til sidste weekends kamp var Jesper Svennesen kaldt til undsætning i forsvaret, mens Nicolaj Andreasen var rykket ud på venstre back, hvor han erstattede den karantæneramte Gustav Vind. På midtbanen erstattede Thomas Kirkegaard Jensen den skadede Mikkel Knudsen, mens Morten Smidt var tilbage i front i stedet for Buster Kirchner.

Hjemmeholdet fik en god start på kampen, og efter et lille kvarters spil havde Morten Smidt to store muligheder for at bringe Varde i front. Først var det Matthias Backs, der trak sig glimrende fri på venstrekanten og spillede skråt tilbage til Morten Smidt, hvis afslutning fra nært hold desværre ramte en Kolding spiller. Der blev appelleret for straffespark for hands i situationen, men dommerens fløjte var tavs. Inden for samme minuttal var det derefter Niclas Holm, som serverede en god mulighed for Morten Smidt, men denne gang sneg skuddet fra Smidt sig forbi stolpen. Få minutter senere var Matthias Backs tæt på scoring efter en god assist fra Søren Pallesen, men hans afslutning fra en lidt spids vinkel røg også lige forbi stolpen.

Herefter vekslede spillet frem og tilbage uden de store chancer indtil Kolding B. på holdets første reelle mulighed bragte sig foran 1-0 på et hovedstød efter hjørnespark ved en umarkeret Christian Vogensen, hvor Varde-forsvaret tog sig en lur.

Minutter efter appellerede Varde spillerne igen for et straffespark, da Thomas Kirkegaard Jensen blev hægtet i feltet, men igen var dommerens fløjte tavs.

Udligningsmålet til 1-1 faldt et minut før pausen, da Morten Smidt headede et hjørnespark fra Matthias Backs i nettet. I slutsekunderne af halvlegen var Kolding tæt på igen at bringe sig foran, men Lasse T. Kristiansen reddede flot forsøget fra en helt fri Abdulahi Mohamad.

1-1 ved pausen var ganske passende efter en spillemæssig lige første halvleg, men havde Varde kendt sin besøgelsestid i starten af kampen og var de tvivlsomme dommerkendelserne faldet ud til hjemmeholdets fordel, så kunne Varde sagtens have ført med et par pinde ved pausen.

Varde foretog en offensiv udskiftning i pausen, hvor Thomas Kirkegaard Jensen blev erstattet med Daniel Eugster, som røg ind i angrebet sammen med Morten Smidt. Den offensive satsning var da også tæt på at give resultat i det første minut af halvlegen, men Morten Smidts forsøg fra et par uden for feltet blev snuppet af gæsternes keeper Michael Ravn. Et par minutter senere havde Matthias Backs en stor mulighed, da han blev spillet fri midt for målet på kanten af det lille felt, men igen lykkedes det gæsternes keeper at få pareret forsøget.

Blot 2 minutter senere svarede gæsterne så igen, da Sebastian Spornberger udnyttede et straffespark og på ny bragte gæsterne foran. Straffesparket blev begået af Matthias Backs en halv meter fra baglinjen, da en Kolding spiller lige akkurat vippede bolden fra Backs, og derefter faldt over Backs´s ben. Ærgerligt, helt unødvendigt, men korrekt dømt straffespark.

Efterfølgende pressede hjemmeholdet godt på for at frembringe en udligning, men udover et lumsk langskud fra næsten 35 meters afstand fra Daniel Eugster midt i halvlegen, som keeperen med nød og næppe fik pareret til hjørnespark lykkedes det ikke Varde spillerne at komme frem til de oplagte muligheder, og gradvis begyndte troen på gevinst at fordufte. Gæsterne blev i slutfasen for alvor farlige på flere omstillinger, hvor det først var træværket der klarede frisag for Varde og dernæst Jesper Svennesen, der i sidste øjeblik agerede redningsmand og fik tacklet bolden væk til et hjørnespark.

I overtiden satsede Varde hele butikken og med lidt held var udligningen da også blevet en kendsgerning. Først var Nicolai Andreasen tæt på efter et hjørnespark, men desværre ramte skuddet en Kolding spiller. Dernæst sparkede Daniel Eugster lige forbi stolpen og i sidste tillægsminut var det Buster Kirchner, der sparkede lige forbi mål.

Træls nederlag efter en kamp, som kunne være gået begge veje og som burde have givet mindst det ene point.

Cheftræner Søren Pallesen var da også ærgerlig over resultatet efter kampen: “Et enkelt point så havde efteråret været godkendt, men vi kendte ikke vores besøgelsestid i dag og måtte endnu engang konstatere, at vi har det svært, når vi selv skal skabe kampen”.

Med nederlaget røg holdet en enkelt plads ned i tabellen fra 7. til 8. pladsen, men kun 4 points adskiller Varde på 8. pladsen med 15 points og Tuse IF på 14. og sidstepladsen med 11 points. Der er således lagt op til et spændende forår, hvor mange klubber vil slås for at klare frisag.

Varde spillerne holder nu kamppause frem til den 28. Marts 2016, hvor sæsonen indledes med en hjemmekamp mod Marstal/Rise.

Matchfacts Varde – Kolding B: 

Resultat 1-2 (1-1)

0-1 Christian Vogensen (33.)

1-1 Morten Smidt (44.)

1-2 Sebastian Spornberger (str. 50.)

Dommer Martin Sørensen

Tilskuere: 140

Varde: Lasse T. Kristiansen – Daniel Kristiansen, Kristoffer Sørensen, Jesper Svennesen, Nicolaj Andreasen – Lasse Holm, Thomas Kirkegaard Jensen (46. Daniel Eugster), Søren Pallesen, Niclas Holm, Matthias Backs (71. Mads Falk Knudsen) – Morten Smidt (Buster Kirchner 80.).

Advarsler Varde: Søren Pallesen (49.)

Advarsler Kolding B.: Thomas Lykke Rasmussen (75.) og Kenneth Pedersen (90.).

 

31. Oktober 2015 af Ejgil Gammelgaard