Ærgerligt nederlag

Jakob Andreasen udlignede til 1-1 med sin første scoring for Varde

Varde måtte inkassere et ærgerligt og unødvendigt nederlag på 2-1 til B1909 i lørdagens kamp på Sydbank Stadion. Kampen var en uhyre intens affære med masser af dueller, men desværre faldt marginalerne ud til fynboernes fordel.

Med Kristoffer Sørensen tilbage i startopstillingen var Nicolaj Andreasen rykket op på den centrale midtbane, hvor han erstattede en småskadet Jakob Andreasen. Endvidere var man tilbage i 4:4:2 formationen med Kenneth Lund og Mathias Backs helt på toppen.

Hjemmeholdet var klart bedst i kampens indledende fase, og Kenneth Lund var uhyre tæt på et føringsmål i det andet minut, da han hårdt presset sendte en dyb stikning fra Nicolaj Forst Jensen på indersiden af stolpen, hvorfra bolden trillede langs målstregen indtil keeperen fik fat i den.

Indenfor de næste 10 minutter havde Varde flere store muligheder i forbindelse med hjørnespark, hvor gæsternes defensiv virkede meget sårbar. Nicolaj Andreasen headede lige over mål fra kort afstand i det 6. minut, og 5 minutter senere røg Kasper Køhlerts afslutning fra nært hold på tværs af målet i stedet for i netmaskerne.

Herefter udviklede kampen sig til en lige affære med fynboerne mest på bolden, mens Varde mere betjente sig af hurtige omstillinger.

Fynboerne var meget tæt på et føringsmål efter et kvarters spil. Efter at bolden først havde ramt overliggeren blev den efterfølgende scoring på riposten dog annulleret på grund af offside.

Midt i halvlegen var Kenneth Lund tæt på at komme fri på en hurtig omstilling midt på fynboernes banehalvdel, men fynboernes bagerste mand Emil Thomsen lavede et professionelt frispark, hvor Kenneth blev hevet i både trøje og arm, men hverken dommer eller linjedommer reagerede.

Efter en halvtimes spil var Nicolaj Forst Jensen tæt på et føringsmål efter glimrende forarbejde af Kenneth Lund. Det lykkedes dog med det yderste af neglene keeperen at få pareret skuddet ved den forreste stolpe til hjørnespark.

Mod slutningen af halvlegen kom fynboerne frem til 3 frispark inden for få minutter lige udenfor feltet, og på nr. 2 af dem sparkede Jonas Lund flot bolden i netmaskerne uden chance for Sune Nissen.

Varde benyttede pausen til at udskifte en anonym Kasper Køhlert med Jakob Andreasen, og allerede efter 5 minutters spil kvitterede Jakob for tilliden, da han udlignede til 1-1 på en nedfaldsbold i feltet fra keeperen efter en duel med Mathias Backs.

Efter godt et kvarters spil havde Mathias Backs en kæmpe mulighed for at bringe hjemmeholdet i front, men frispilningen fra Kenneth Lund blev desværre misbrugt på det skammeligste, da han i helt fri position midt for målet sparkede forbi med et halvkikset forsøg

Minuttet efter var det fynboernes tur, men Sune Nissen reddede flot afslutningen fra nært hold. Det var dog en stakket frist for hjemmeholdet. Minuttet efter scorede fynboerne sejrsmålet på en effektiv omstilling, da Nicolaj Andreasen mistede bolden på egen banehalvdel, hvor hele Varde holdet var på vej frem. Indskiftede Maad Aziz havde nemt ved at score på Burana Zaenkhams tværaflevering.

Det sidste kvarter af kampen satsede hjemmeholdet mere for at skabe en udligning, hvilket selvsagt afstedkom et par muligheder i den anden ende til fynboerne, hvor Sune Nissen dog klarede paragrafferne.

Den største mulighed tilfaldt Kenneth Lund med 2 minutter igen af kampen, da Jakob Andreasen spillede ham blank i feltet, men desværre sneg Kenneths afslutning sig lige forbi stolpen.

Efter 5 minutter stillægstid kunne fynboerne herefter juble over sejren sammen med en flok medrejsende fans, mens Varde spillerne ærgrede sig over det unødvendige nederlag.

Cheftræner Søren Pallesen var da også ganske klar i spyttet efter kampen: ” Et nederlag på 2-1 i dag er absolut ikke tilfredsstillende. Vi brænder alt for mange chancer på helt afgørende tidspunkter i kampen”, lød det fra cheftræneren.

“Det er vores egen skyld, at vi ikke får de tre vigtige point i dag, og lige nu er jeg meget skuffet. Vi havde så mange chancer, der kunne have bragt os på 2-1.  De får en enkelt mulighed. Scorer – og vinder. Så enkelt er det. Ærgerligt”, konstaterede cheftræneren.

Trods nederlaget bevarer Varde 5. pladsen i tabellen med 10 points, men nu med 7 points op til Kolding Boldklub, som dog har spillet en kamp mere. Efter Kolding Boldklub følger Tarup-Paarup og Oure Fodbold Akademi begge med 16 points. Netop Oure er modstanderen i næste weekends kamp på udebane.

Matchfacts Varde IF Elite – B1909  

Resultat 1-2 (0-1)

0-1 Jonas Lund (42.)

1-1 Jakob Andreasen (51.)

1-2 Maad Aziz (65.)

Dommer: Søren Grøn Stampe

Tilskuere: 152

Varde: Sune Nissen – Nicolaj Forst Jensen, Jacob E. Hansen, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard – Niclas Holm (71. Dogan Özcelik), Mikkel Knudsen, Nicolaj Andreasen, KasperKøhlert (46. Jakob Andreasen) – Kenneth Lund og Mathias Backs.

Ikke benyttet: Lasse T. Kristiansen, Søren Mose Jelstrup, Simon Jelstrup og Rasmus “mc” Christiansen.

Advarsler Varde: Dogan Özcelik (85.) og Joachim Puggaard (90.+4)        

Advarsler B1909: Maad Aziz (90.+4)

Dagens Varde spiller kåret af Erhvervsklubben: Kristoffer Sørensen

 

Den 24. September 2017 af Ejgilgammelgaard