4 på stribe og dukseplads

Vardes DS-hold hentede den 4. sejr på stribe, da holdet lørdag eftermiddag besejrede Kjellerup 3-2, efter 1-1 ved pausen. Med sejren og Vibys nederlag til Lindholm i sidste spillerunde i efteråret overvintrer Varde hermed på 1. pladsen i tabellen med et forspring på 3 points ned til Viby og Lindholm.

Som forventet var Niklas Fyhn tilbage på den centrale midtbane i stedet for karantæneramte Jeppe Carstensen, mens Mame Mbar Diouf startede inde i front i stedet for Martin Thomsen, hvorved kanterne var besat med Rasmus Svennesen og Simon Matras.

Den indledende fase af kampen, som blev afviklet på kunstgræsbanen i Kjellerup, var ganske lige, men efter ca. 10 minutter spil var hjemmeholdet tæt på at bringe sig foran ved Jannik Mehlsen efter godt omstillingsspil, men Brian Heller fik afværget situationen til hjørnespark. Store dele af publikum appellerede for straffespark begået af Brian Heller i situationen, men efter at have set episoden på video, kan det konstateres, at der ikke var skyggen af straffespark.

I de efterfølgende 20 minutter blev Varde målet flere gange sat under hårdt pres, ikke mindst i forbindelse med standardsituationer og indlæg i feltet, hvor Kjellerup spillernes større fysik var en alvorlig udfordring. Føringsmålet faldt i det 20. minut efter et hjørnespark, hvor Thomas Røll headede bolden videre,  og efter klumpspil og redning på stregen lykkes det Kjellerups topscorer Anders Vestergaard at passere Brian Heller. 

Efterfølgende havde Kjellerup yderligere et par halvstore muligheder for at øge føringen, men omkring den halve time overtog Varde spillerne initiativet. Der blev investeret mere løbemæssigt, og duelspillet gik nu Vardes vej. Rasmus Harm var meget tæt på udligning efter 37 minutters. Først blev Mame Mbar Dioufs forsøg tæt på mål pareret, men på riposten ramte Rasmus Harm undersiden af overliggeren og stolpen, men desværre slog bolden ned på den forkerte side af stregen. Det var dog en stakket frist for hjemmeholdet, for 2 minutter senere var rollerne byttet om. Rasmus Harm vandt en nærkamp på midten af banen og spillede efterfølgende Mame Mbar Diouf fri med en stikning i dybden, som senegaleseren sikkert sparkede i nettet med venstrebenet.

Uafgjort ved pausen kunne Varde være bedst tilfreds med, selv om holdet spillede sig flot op det sidste kvarter. Havde Kjellerup haft marginalerne med sig den første halve time, kunne kampen sagtens have fået et helt andet udfald.

 Varde holdet fortsatte de gode takter efter pausen, og havde generelt set godt styr på begivenhederne med en meget lille fejlmargen. Føringsmålet til 2-1 faldt efter efter 10 minutters spil, da Mame Mbar Diouf pillede bolden fra Thomas Røll,  efterfølgende spillede Simon Matras fri i feltet og Matras kvitterede flot og scorede sikkert.   

Det blev 3-1 efter 72 minutter spil, da Tobias Jeremiassen headede et hjørnespark fra Rasmus Harm i nettet. Kjellerup bragte dog hurtigt spændingen tilbage i kampen, da holdet 3 minutter senere reducerede på et nyt hjørnespark, hvor Søren Nielsen headede i nettet. Det lignede dog mistænkeligt et frispark til Brian Heller, som blev revet i armen og ingen chancer havde for at nå frem til bolden.

På en disciplineret indsats lykkedes det dog Varde spillerne at køre sejren hjem, hvor den største mulighed til Kjellerup faldt et par minutter før tid på et indlæg fra højre side. Heldigvis var Tobias Jeremiassen forudseende og fik sparket væk lige for snuden af et par Kjellerup angribere. 

Spændingen og intensiteten varede kampen ud, så det var en flok glade Varde spillere og nervøse Varde tilskuere som kunne ånde lettet op, da kampens dommer Martin Sørensen fløjtede det intense topopgør af. Set over samtlige 90 minutter var sejren fortjent, men Kjellerup kunne have afgjort kampen den første halve time.     

Cheftræner Jørn Bach fik således en dejlig sejr i afskedsgave, og lagde efter kampen da heller ikke skjul på, at han var særdeles tilfreds med kampens udfald og over at han nu kunne aflevere holdet på en 1. plads i tabellen. “Vi har marginalerne på vores side i dag, hvilket jo kendetegner et tophold. Kjellerup var dog en svær nød at knække, og rent fysisk er det nok det stærkeste hold i rækken, og vil helt sikkert tale med omkring oprykningen til foråret. At vi nu kan overvintre på duksepladsen er mere end forventet, men efter en lidt nølende start har holdet virkelig vist klasse og stabilitet”, lød det fra den afgående cheftræner.

Matchfacts Kjellerup IF – Varde IF Elite  

Resultat 2-3 (1-1)

1-0 Anders Vestergaard (20.)

1-1 Mame Mbar Diouf (39.)

1-2 Simon Matras (55.)

1-3 Tobias Jeremiassen (72.)

2-3 Søren Nielsen (75.)

Tilskuere: Ca. 250

Dommer: Martin Sørensen

Varde: Brian Heller – Tobias Jeremiassen, Kristoffer Sørensen, Søren Nørgreen, Jesper Svennesen – Simon Matras (70. Thomas Warmer), Niklas Fyhn, Søren Pallesen, Rasmus Svennesen – Rasmus Harm, Mame Mbar Diouf (81. Martin Thomsen).

Ikke benyttet: Kasper Søndergaard

Advarsler: Niklas Fyhn (60.) og Martin Thomsen (84.)

 

2. November 2013 af Ejgil Gammelgaard