3 points på kontoen mod Kalundborg

Morten Smidt11
Morten Smidt scorede til 2-0, men missede flere store muligheder for at lukke kampen

Efter en flot holdindsats kunne Varde særdeles fortjent sætte yderligere 3 points ind på overlevelseskontoen efter en 2-1 sejr over FB Kalundborg. Sejren blev på 2-1 efter pauseføring til Varde på 1-0.

Cheftræner Søren Pallesen havde valgt at give genvalg til startelleveren fra seneste kamp mod Marstal/Rise, og holdet tog i den grad revanche for den blodfattige indsats i de sidste 45 minutter af premierekampen.

Efter en halv chance til Kalundborg i det 5. minut, hvor Sune Nissen sikkert parerede et skud fra nært hold, satte Varde sig på kampen resten af halvlegen. Morten Smidt havde en stor mulighed blot 2 minutter senere efter en fejlclearing af en Kalundborg spiller, men Smidts kanonskud fra 10-12 meters afstand tog desværre retning direkte mod keeperen, som takkede for muligheden og parerede til hjørnespark. Inden for det første kvarter havde Varde 6 hjørnespark, men ingen af dem resulterede i reelle scoringsforsøg.

Selv om sjællænderne som halvlegen skred frem fik mere fat i spillet var Varde hele tiden langt farligere med en række giftige omstillinger. Vi skulle dog helt hen til 3 minutter før pausen inden det lykkedes at omsætte overvægten i chancer til et føringsmål. Mathias Backs spillede Niclas Holm fri med en dyb stikning, og på Niclas´s indlæg fra baglinjen kunne Lasse Holm sikkert sende bolden i nettet. Mathias Backs var tæt på at øge føringen i halvlegens overtid, men hans afslutning røg lige forbi stolpen.

Varde fortsatte de gode takter efter pausen og blot 3 minutter inde i halvlegen øgede Morten Smidt til 2-0 på et velplaceret skud fra kanten af feltet efter en aflevering fra Lasse Holm. To minutter senere var Dogan Özcelik tæt på scoring efter en stikning i dybden fra Daniel Kristiansen, men fra en lidt spids vinkel røg afslutningen lige forbi stolpen. 3 minutter senere var det Morten Smidts tur til at være tæt på efter en ripost på et frispark fra Mathias Backs, men det lykkedes en forsvarsspiller at blokere Smidts forsøg.

Efter et kvarters spil af halvlegen havde Morten Smidt 2 store muligheder for at lukke kampen mod et efterhånden resignerende Kalundborg mandskab. Først sparkede han lige forbi stolpen på en tilfældig opstået chance i feltet og minuttet efter afdriblede han et par modstandere i feltet, men fra 6-7 meters afstand lykkedes det Smidt at sparke bolden forbi stolpen.

Midt i halvlegen – stik imod spil og chancer – lykkedes det så Kalundborg at reducere på et langskud, som blev rettet af og efterlod Sune Nissen chanceløs.

Med reduceringsmålet fik Kalundborg spillerne troen på point tilbage og kampen skiftede nu karakter, hvor sjællænderne lagde et større pres på Varde defensiven uden at det dog afstedkom reelle scoringsmuligheder. Den største mulighed i slutfasen havde Mikkel Knudsen, hvis flotte afslutning på en frispilning fra Mathias Backs blev afværget af keeperen med en feberredning.

Efter 7 minutters tillægstid blev kampen endelig fløjtet af, og blodtrykket kunne vende tilbage til sit normale leje hos referanten.

Cheftræner Søren Pallesen lagde da heller skjul på sin tilfredshed efter kampen med såvel de 3 points som selve spillet: “Jeg føler at vi kampen igennem var bedst i alle spillets facetter, og havde vi blot scoret til 3-0på én af de store chancer havde vi undgået, at det blev lidt hektisk til sidst”, lød det fra en glad cheftræner.

Med sejren rykkede holdet forbi B 1909 i tabellen, og ligger nu placeret på 7. pladsen inden næste lørdags hjemmekamp mod FC Sønderborg.

 

Matchfacts FB Kalundborg – Varde IF Elite:  

Resultat 1-2 (0-1)

0-1 Lasse Holm (42.)

0-2 Morten Smidt (48.)

1-2 Jakob Skovgaard (68.)

Dommer: Morten Christoffersen

Tilskuere: Ca. 150.

Varde: Sune Nissen – Daniel Kristiansen, Nicolaj Andreasen, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard – Mathias Backs, Mikkel Knudsen, Niclas Holm (77. Thomas Kirkegaard Jensen, Lasse Holm (72. Buster Kirchner) – Morten Smidt, Dogan Özcelik (80. Mads Falk Knudsen).

Advarsler Varde: Mathias Backs (72.)

Advarsler Kalundborg: Jonas Thomsen (40.), Sean Karalic (70.), Oliver Rasmussen (90.)

 

4. April 2016 af Ejgil Gammelgaard