3 points på kontoen efter en halvdårlig indsats

03-Søren Nørgreen
Anfører Søren Nørgreen tog sagen i egen hånd og scorede sejrsmålet

Vardes DS-hold kunne fortjent sætte 3 points ind på kontoen efter en halvdårlig indsats mod Aabyhøj i en uskøn og til tider hårdtspillet kamp med mange spilafbrydelser på Sydbank Stadion. Kampens resultat blev 2-1 efter halvlegsføring på 1-0 til  Varde.

Trænerstaben havde valgt samme startformation som i sidste weekend mod AaB, men selv om Aabyhøj blev holdt fuldstændig fra fadet i de første 45 minutter blev de første 30 minutter en ret så rodet affære, dog med hjemmeholdet i den spilstyrende rolle.

Den første mulighed tilfaldt Rasmus Harm i det 11. minut, men Aabyhøhjs keeper parerede frisparksforsøget fra kanten af feltet til hjørnespark. 4 minutter senere burde Martin Thomsen have bragt hjemmeholdet på tavlen, men i stedet for at tage bolden under kontrol, firsttimede Thomsen  på det glimrende indlæg, og sparkede langt over mål. Samme Thomsen tog dog revanche få minutter senere, da han næsten på baglinjen erobrede bolden og koldblodigt sparkede bolden i nettet fra en meget spids vinkel.        

Det sidste kvarter af 1. halvleg fik hjemmeholdet for alvor fat på spillet, og indenfor de sidste 5 minutter af halvlegen havde først Martin Thomsen en stor mulighed på venstrekanten, men i stedet fotr selv at afslutte lagde han bolden ind foran mål, hvorefter chancen løb ud i sandet. Minuttet efter var Steffen Andersen tæt på at komme helt fri, men på kanten af feltet blev han revet omkuld af Aabyhøjs Jonas Kristoffersen, som korrekt fik det røde kort for nødbremsen. Det lykkedes ikke at score på det efterfølgende frispark.

Fortjent pauseføring på 1-0, men kun i glimt viste hjemmeholdet de gode takter fra de seneste kampe.

2. halvleg startede med en chokscoring af aarhusianerne allerede efter 3 minutters spil, hvor gæsternes Jonas Stensig scorede sikkert efter en dyb stikning i feltet. Heldigvis tog Vardes anfører Søren Nørgreen sagen i egen hånd da han blot 30 sekunder senere igen bragte Varde foran. Fra knap 30 meters afstand affyrede han et projektil, som kilede sig ind i netmaskerne uden chance for Aabyhøjs keeper. Fantastisk flot mål og på et meget velvalgt tidspunkt.

Hovedparten af tilskuerne på Sydbank Stadion forventede nu at det udelukkende var et spørgsmpl om tid, inden hjemmeholdet lukkede kampen definitivt. Chancer var de rigelig af, men skarpheden manglede i den grad, og da gæsterne bed godt fra sig holdt spændingen kampen ud. De største muligheder tilfaldt Steffen Andersen i det 54,. minut, hvor han på en glimrende frispilning fra Martin Thomsen sparkede lige forbi, og i det 63. minut var Niklas Fyhn decideret uheldig, da såvel det første forsøg som riposten blev blokeret af en Aabyhøj forsvarer.     

I slutminutterne satte gæsterne alt på ét bræt, hvilket resulterede i store muligheder til Martin Thomsen og indskiftede Lennaret Borgvardt, men alt blev brændt. Heldigvis lykkedes det heller ikke for gæsterne at producere de store muligheder, så stillingen 2-1 blev også slutresultatet.

Trænerstaben var da også helt enige efter kampen. “Præstationen i dag er blandt de ringeste i efteråret, men super dejligt, at vi også kan vinde efter en dårlig kamp. Generelt spiller vi for langsomt i store dele af kampen, og lidt bekymrende at vi med en mand i overtal gennem hele 2. halvleg ikke er i stand til at lukke kampen”. 

Med sejren rykker Varde op på 5. pladsen  med 13 points og 4 points op til Lindholm på duksepladsen. Med resulterne i 8. spillerunde begynder rækken at knække over, hvorfor det var særdeles vigtigt med 3 points i dagens kamp  for at holde trit med de øvrige oprykningsberettigede hold i rækken.

Holdets næste opgave er på lørdag, hvor holdet møder Vejgaard på udebane med kampstart kl. 14.00.       

Matchfacts Varde IF Elite – Aabyhøj IF:

Resultat: 2-1 (1-0)

1-0 Martin Thomsen (18.)

Udvisning Jonas Kristoffersen (44.)

1-1  Jonas Stensig (48.)

2-1 Søren Nørgreen (49.)

Dommer: Yavor Kuzmanov

Tilskuere: 114

Varde: Brian Heller – Tobias Jeremiassen (Rasmus Svennesen 70.), Kristoffer Sørensen, Søren Nørgreen, Jesper Svennesen – Jeppe Carstensen (85. Lennart Borgvardt), Søren Pallesen, Niklas Fyhn, Martin Thomsen – Steffen Andersen og Rasmus Harm (65. Thomas Warmer.)

Advarsler: Niklas Fyhn (58.), Steffen Andersen (60.) og Thomas Warmer (90.).

 

28. september 2013 af Ejgil Gammelgaard