2. runde blev endestationen i DBU pokalen

På trods af en glimrende indsats – i særdeleshed før pausen – måtte Varde se sig besejret 2-1 af 2. divisionsholdet Jammerbugt FC, som scorede det afgørende mål til 2-1           3 minutter før tid.

Varde var det klart bedste hold i 1. halvleg, hvor det lykkedes at holde nordjyderne væk fra fadet, mens Varde med en lille smule held havde scoret mere end det ene mål efter 25 minutters spil ved Dogan Özcelik.

Nordjydernes eneste regulære mulighed i de første 45 minutter var et hovedstødsforsøg lige over mål af Tommy Okello efter godt 2 minutters spil. Herefter fik hjemmeholdet godt fat om kampen, og blot 3 minutter senere havde Dogan Özcelik en glimrende afslutning efter lidt klumpspil i feltet, men desværre sneg bolden sig lige udenom stolpen.

Få minutter senere havde Morten Smidt en god mulighed, da han blev spillet fri i dybden, men afslutningen fra en lidt spids vinkel kunne keeperen parere til et hjørnespark, som hjemmeholdet havde en del af i første halvleg uden at det blev rigtig farligt.

Føringsmålet efter 25 minutters spil fremkom efter et indlæg fra Mathias Backs, som i første omgang blev clearet af en forsvarsspiller, men efterfølgende fik Morten Smidt bolden lagt tilbage til Dogan Özcelik, som resolut sparkede på kassen med højrebenet. Igen var der en forsvarsspiller der fik fod på bolden, men på riposten lagde Dogan bolden i nettet med venstrebenet.

Varde holdet var i fin kontrol resten af halvlegen, uden at det dog udmøntede sig i de oplagte muligheder.

Efter 3 minutters spil i 2. halvleg var det tæt på 2-0. Dogans afslutning fra tæt hold blev dog blokeret, og Kristoffer Sørensens afslutning på riposten røg lige i favnen på keeperen.

Kort efter foretog gæsterne en dobbeltudskiftning, hvor blandt andet Viktor Rafael kom ind, og for alvor fik sat skik på gæsternes offensiv. Spillet foregik nu mest på Vardes banehalvdel og det kneb med at få det gode pasningsspil fra første halvleg til at fungere. Der blev lavet flere uprovokerede fejl, og ind i mellem taget de forkerte beslutninger.

Målet til 1-1 faldt efter godt 10 minutters spil, hvor Christian Rye udnyttede en dårlig clearing og efter en en-to kombination kanonerede bolden i nettet uden chance for Lasse T. Kristiansen i hjemmeholdets mål.

Herefter pressede gæsterne yderligere på at fremtvinge en afgørelse, men Varde defensiven var godt organiseret, og tillod ikke nordjyderne at spille sig igennem til de store muligheder. Holdet havde en del hjørnespark og frispark lige udenfor for feltet, men Varde defensiven var skarpe på indlæggene og klarede frisag.

Med 3 minutter igen af kampen lykkedes det dog Jammerbugt FC´s Nicklas Sørensen med et særdeles flot skud at fremtvinge afgørelsen og score til slutresultatet 2-1.

I tillægstiden fik Varde etableret et godt pres mod gæsternes mål, men chancer til både Morten Smidt og Rasmus M. Christiansen blev dog afværget af gæsternes keeper.

Cheftræner Søren Pallesen var selvfølgelig skuffet efter kampen, og mente at holdet havde spillet noget nær det perfekte i 1. halvleg, og sagtens kunne have scoret en pind mere. ” I 2. halvleg havde vi det svært offensivt, mens defensiven spillede rigtig solidt, lød det fra cheftræneren. “Selv om vi er skuffede lige nu, at der masser af gode ting vi kan tage med os til de kommende turneringskampe, hvor det på lørdag gælder lokalopgøret mod Esbjerg fB”.

Denne kamp fløjtes i gang på Sydbank Stadion kl. 15.00.

Matchfacts Varde IF Elite – Jammerbugt FC     

Resultat: 1-2 (1-0)

1-0 Dogan Özcelik (25.)

1-1 Christian Rye (57.)

1-2 Nicklas Sørensen (87.)

Dommer: Aydin Uslu

Tilskuere: 133

Varde: Lasse T. Kristiansen – Buster Kirchner, Kristoffer Sørensen, Joachim Puggaard, Mikkel Schultz (66. Nicolaj Andreasen) – Mathias Backs, Niclas Holm, Mikkel Knudsen (74. Thomas Kirkegaard Jensen), Lasse Holm (66. Rasmus M. Christiansen – Morten Smidt og Dogan Özcelik.

Ikke benyttet: Sune Nissen, Daniel Eugster, Mathias Dahl og Chan Hnin Lian.

Advarsler Varde: Joachim Puggaard (73.) og Thomas Kirkegaard (79.)

Advarsler Jammerbugt FC: Emil Haucke (90.)

 

31. August 2016 af Ejgil Gammelgaard