2 debutantmål var ikke nok for Varde

Det lykkedes ikke for Varde at kvalificere sig til 3. runde i Sydbank Pokalen. Med sejrsmålet til 4-3 dybt inde i dommerens tillægstid afgjorde Thisted FC kampen til egen fordel, og så hjalp det ikke, at debuterende Jeppe Aarhus udlignede gæsternes føring af to omgange i 2. halvleg.

Sydbank havde sørget for en fin kulisse på Sydbank Stadion, som var en pokalkamp værdig, og set over hele kampen kunne hjemmeholdet lige så godt være løbet med sejren. Varde tilspillede sig de fleste chancer, men gæsterne havde en højere udnyttelsesprocent.

I forhold til sidste weekends kamp mod Kolding Boldklub var der skiftet en del ud i startformationen. Lasse T. Kristiansen vogtede målet i stedet for Sune Nissen, Nikolaj Andreasen havde overtaget Kristoffer Sørensens plads i det centrale forsvar, mens Søren Jelstrup erstattede Mikkel Blåholm i angrebet. På midtbanen var der 3 nye; Mikkel Rohde var tilbage efter en skadespause og og udgjorde sammen med Mikkel Fischer den centrale midtbane, mens Nicolaj Forst Jensen erstattede Viktor Skovby på venstre kant.   

Kampen fik en livlig start med et føringsmål til gæsterne allerede efter 5 minutters spil ved Chase Andrew Boone, som sparkede bolden ind i det lange hjørne fra kanten af feltet. Søren Jelstrup bragte dog balance i regnskabet minuttet efter, da han udnyttede et indlæg fra Joachim Puggaard.

Hjemmeholdet havde flere gode muligheder de første 45 minutter for at sikre sig en halvlegsføring. Mikkel Fischer var tæt på med et skud midt i halvlegen, som Thisted FC´s unge keeper fik reddet til et hjørnespark, og lige inden pausen var det først Joachim Puggaard, der var tæt på med et hovedstød, og derefter Mikkel Fischer med et skudforsøg, men i begge tilfælde blev afslutningerne reddet til et hjørnespark. 

Hjemmeholdet lagde godt ud efter pausen, og Søren Jelstrup var tæt på efter blot 3 minutters spil, da hans afslutning efter at være spillet fri på en dyb stikning desværre røg lige forbi stolpen.

Gæsterne bragte sig foran 2-1 efter godt et kvarters spil på et heldigt mål ved Mathias Andersen hvis skud blev rettet af og ramte overliggeren og desværre slog ned på den forkerte side af stregen. Jeppe Aarhus fik dog udlignet til 2-2 godt 10 minutter senere, da han udnyttede riposten fra keeperen efter et godt skud fra Mikkel Blåholm.

Glæden varere dog kort, da gæsterne bragte sig foran 2 minutter senere på et flot skud af Frederik Sloth, men minuttet efter udlignede Jeppe Aarhus igen, nu til 3-3.

Mod slutningen af kampen lagde gæsterne et vist tryk på Varde defensiven, som dog holdt stand indtil dybt inde i dommerens tillægstid, hvor et frisparksindlæg blev headet i nettet af Laurits Bust Sørensen, hvilket blev kampens sidste aktion.

Vardes næste kamp er lørdag kl. 15.00 på Sydbank Stadion, hvor oprykkerne fra OKS kommer på besøg.           

Matchfacts Varde IF – Thisted FC:

Resultat: 3-4 (1-1)

0-1 Chase Andrew Boone (5.)

1-1 Søren Jelstrup (6.)

1-2 Mathias Andersen (61.)

2-2 Jeppe Aarhus (72.)

2-3 Frederik Sloth (74.)

3-3 Jeppe Aarhus (75.)

3-4 Laurits Bust Sørensen (90.+4)

Dommer: Henrik Hansen

Tilskuere: 210

Varde: Lasse T. Kristiansen – Simon Jelstrup (64. Mikkel Blåholm), Peter Brix, Nikolaj Andreasen, Joachim Puggaard – Jesper “mc” Christiansen (52. Jeppe Aarhus), Mikkel Rohde, Mikkel Fischer, Nicolaj Forst Jensen (59. Viktor Skovby) – Kenneth Kruse og Søren Jelstrup

Ikke benyttet: Rasmus Bornhøft og Kristoffer Sørensen.

Advarsler Thisted FC: Chase Andrew Boone (55.), Mads Stefansen (66.) og Frederik Vestergaard (68.)

Kampens pokalfighter: Kenneth Kruse.

 

Den 11. September 2019 af Ejgil Gammelgaard